Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Matka s dcerou zhubly 50 kilo! Přestaly jíst čokoládu, na níž byly závislé

19. listopadu 2014 | 06:00

V minulosti se tyhle dámy bez chuti čokolády neobešly. Konzumovaly ji alespoň čtyřikrát denně a stále přibíraly na váze. Pak se ale stalo něco, proč se Lorraine Fisher i s dcerou Fay rozhodly s jejich nadváho zatočit. A byly úspěšné!


"Byla jsem na čokoládě doslova závislá. Neobešla jsem se bez čtyř čokoládových tyčinek denně. Navíc jsem pila horkou čokoládu k snídani a v noci jsem se cpala čokoládovým pudinkem. Nenáviděla jsem se! Měla jsem velikost 26 (naše velikost 56 - poznámka redakce) a nemohla jsem se na sebe podívat do zrcadla," vzpomíná devatenáctiletá Fay.

Ta kvůli své zálibě v čokoládě nakonec vážila víc než sto dvacet kilogramů a úplně ztratila sebedůvěru. "Lidé se na mě na ulici dívali, volali na mě "tlusťoško". Už jsem se ani nevešla do džín, jediné, co jsem mohla nosit bylo legíny," dodává.

Zhubly
Autor: profimedia.cz
Poslední kapkou byl ale pro Fay trapný incident, který se jí stal během cesty na dovolenou.

"Letěla jsem se svými přáteli do Řecka, ale nemohla jsem přes své velké břicho zapnout bezpečnostní pás v letadle. Musela jsem požádat o přídavný pás. Bylo to ponižující. Navíc jsem si dovolenou vůbec neužila. Bylo mi pořád hrozné vedro, na pláži jsem se cítila příšerně," vysvětluje důvod, proč se rozhodla s nadváhou skoncovat.

Zhubly
Autor: profimedia.cz
Po návratu domů proto navštívila výživového poradce, aby se dozvěděla, co dělat. Ten jí sepsal jídelníček, doporučil vhodné pohybové aktivity. A stejně tak její matce Lorraine (45), která se v rozhodnutí zhubnout rozhodla dceru podpořit a začala proto hubnout s ní.

Obě tak přešly na podstatně zdravější stravu, v níž už čokoláda nemá svoje místo. Snídají vločky nebo ovesnou kaši, svačí ovoce, obědvají polévky a k večeři si dávají třeba dušené kuřecí maso se zeleninou. Díky tomu za 15 měsíců zhubla Fay 38 kilogramů a její matka 12 kilo.