Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Příběh čtenářky: Chce se se mnou rozejít, protože jsem tlustá

Boj s nadváhou nebude snazší, pokud vás partner nepodpoří
28. října 2014 | 06:00

Muži sice tvrdí, že je vychrtliny nelákají a mnohem víc sexy jsou holky krev a mlíko, ale někdy je to naopak. I pár kil navíc u jejich partnerky jsou důvod k rozchodu.

Jsem typ ženy, která v životě prošla obdobím plus mínus třicet kilo. A přestože to je opravdu obrovský váhový výkyv, a já byla jednou hubená a podruhé fakt obézní, nikdy to žádnému mému partnerovi nevadilo. Alice má ale jinou zkušenost.

Z kočky tlustá tetka
„V životě mi nic neublížilo tak, jako když jsem se partnera zeptala, proč spolu nespíme tak často jako dřív. Chvíli váhal, ale nakonec mi natvrdo řekl, že jsem za poslední rok přibrala, a moje špeky ho odpuzují. Prý si bral sexy kočku, ale je ze mne tlustá tetka, se kterou se skvěle povídá, ale fyzicky je dost nechutná,“ vypráví zdrcená Alice, a těžko zadržuje slzy.

Těhotenství a štítná žláza
Když si Alice Martina brala, vážila necelých sedmdesát kilo. Nikdy nebyla jako lunt, ale vždycky tak akorát. „Jenže jsem nabrala třicet kilo v těhotenství, a do půl roku po porodu jsem sice většinu zhubnula, ale čtyři mi zůstaly. I tak jsem to brala jako úspěch, a byla na sebe pyšná. Problém byl, že jsem měla porušenou funkci štítné žlázy, takže jsem nabrala dalších šest,“ tvrdí máma pětileté Amálky, která prý neustále drží diety, snaží se cvičit, ale s kily moc pohnout nemůže.

Čokoláda na depku
„Když mi manžel řekl, že ho nepřitahuju, všechno se jen zhoršilo. Vážím si jeho upřímnosti, ale od té doby se na sebe nemůžu ani podívat. Chodím cvičit a hlídám si jídelníček, jenže si uvědomím, že se mému milovanému muži ze mne zvedá žaludek, zajídám smutek čokoládou a řízkem. Vůbec nevím, jak z toho ven. Martin mi dokonce naznačil, že když se sebou něco neudělám, opustí mne,“ popisuje zoufale mladá žena.

Záchranné laso
Představa, že zůstane sama s dítětem a ztratí milovaného (i když dost povrchního) muže, dohnalo Alici k výživovému specialistovi. „Prosila jsem Martina, ať mi dá ještě šanci, že to určitě do půl roku shodím a budu zase štíhlá. Věřím, že mi specialista pomůže a já manželství zachráním. Víte, já muže vlastně docela chápu. Také si připadám odporná a nedivím se mu, že se na mne nemůže ani podívat,“ uzavírá své vyprávění mrazivě.

Co my na to?
Udržet si figuru, a nemít nadváhu je zdravé a my to schvalujeme, jenže za takových okolností to bude dost těžké. Hubnutí totiž začíná v hlavě, a snažit se shazovat kila pod takovým nátlakem, je peklo. A nechceme být špatným prorokem, ale jestliže muž není schopen překousnout pár kil navíc, šance, že vás podrží, když bude v životě opravdu zle, je nulová. A co s takovým chlapem!

Autor: MAJ