Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čtenářka: Přistihla jsem manžela v posteli s chůvou. Ale překonali jsme to

Lindino manželství se málem rozpadlo, když v jejich posteli přistihla manžela se slečnou na hlídání
9. září 2014 | 06:00

Dopis, který dorazil k nám do redakce, jeho autorka napsala jako vzkaz ženám, jejichž vztahem otřásá těžká krize a ony už ho chtějí vzdát. Před několika lety na tom byla Linda úplně stejně. Měla s manželem dvě malé děti, kterým věnovala skoro všechen svůj čas, když na něj prasklo, že jí je nevěrný. Navíc s chůvou, kterou coby pomocnici domů přivedla pravě Linda - šlo o dceru její známé.

"Končím s tebou, ty hajzle!" Taková byla první reakce naší čtenářky, když jí došlo, že je jí manžel nevěrný. Nebylo těžké si to uvědomit. Všechno prasklo jedno sobotní odpoledne.

Byla domluvená na návštěvě kamarádky, kam se s dvěma malými dcerami chtěla vydat vlakem. Manžel nic nenamítal, hodlal si jít zakopat fotbal s kamarády a pak vyrazit ještě na kolo. Jenže když Linda s holčičkami dorazila na nádraží, začala si starší z nich stěžovat na bolest hlavy, bříška a zdálo se, že má navíc teplotu. Matka se s nimi proto zase vydala na cestu domů. Manželovi to nevolala, nechtěla mu kazit sportování s přáteli.

Když zjistila, že je odemčeno, pochopila, že zatím ani nevyrazil. Jenže dole v domě nebyl. našla ho až v patře. V ložnici. V jejich posteli, kde právě souložil s ani ne dvacetiletou blonďatou slečnou, která jim občas hlídala děti. 

Manžel nejdřív utěšoval tu holku, ne mě

Autor: Shutterstock.com
Linda zůstala v šoku stát ve dveřích, ale po chvilce se vzpamatovala a seběhla do přízemí, kde zůstaly obě děti - dvouletá a čtyřletá holčička. "Kvůli nim jsem nemohla situaci řešit hned. Nemoha jsem ani křičet, ani plakat, nadávky a vztek se mi jen potichu honily hlavou. Doufala jsem jen, že manžel slečnu co nejdříve vypoklonkuje," píše čtenářka.

Když zaklaply vchodové dveře, čekala, kdy se objeví manžel. Teprve za chvíli jí došlo, že z domu odešla nejen dívka, která se mezitím rozbrečela, ale i manžel. To už se Linda neudržela a rozplakala se, dětem tvrdila, že se uhodila. "Předpokládala jsem totiž, že mu okamžitě dojde, jak strašně mi ublížil, a začne se mi omlouvat nebo tak něco. Jenže on podle všeho šel utěšovat tu holku. Cítila jsem se strašně poníženě," líčí ve svém psaní čtyřiatřicetiletá žena. 

Dívka vůbec nechápala, co provedla, píše čtenářka

Autor: Shutterstock.com
Její muž se ten den vrátil až večer. Linda už zvládla uložit děti a jen se třásla vyčerpáním.

Ani tehdy se Marek neměl k tomu, aby jí začal utěšovat. "Nejdřív neříkal nic. Pak se nějak chabě začal hájit a dokonce pronesl něco v tom smyslu, že nebylo pěkné, když od nás dívka musela odejít s pláčem," je ještě po letech pobouřená Linda. 

Situace byla o to složitější, že slečna, s níž její manžel za manželčinými zády spal, patřila k rodinným známým. Šlo o dceru její bývalé kolegyně, které navíc Lindina rodina pronajímala malý byt v centru města.

Bylo jasné, že dívka u rodiny musí skončit jako chůva a že by s měla odstěhovat i z garsonky. Jenže slečna to odmítala udělat. Linda se odvážila i do přímé konfrontace, mluvila o celé situaci se svým manželem i s dívkou najednou. Tehdy už naštěstí Marek uznal, že i když nebyl s některými věcmi v manželství spokojený, neměl je řešit nevěrou. 

Kamarádky mou reakce nechápaly, ale vyplatila se

Autor: Shutterstock.com
Linda trvala na tom, že to musí od něj slyšet i mladá slečna. "Ta se totiž vžila do role zachránkyně, která ochrání Marka od nudné ženy, která po něm pořád něco chce a nerozumí mu," píše Linda ve svém psaní.

A jak to dopadlo? Podle ní nejlépe, jak mohlo, i když následující rok nebyl pro její rodinu nejsnazší.

Linda se rozhodla i po návštěvě manželské poradny svůj vztah zachránit. Tak to řekla i Markovi s tím, že se do čtvrt roku musí definitivně rozhodnout, zda chce v manželství pokračovat. 

"Nechci ho omlouvat, ale je pravda, že jsem se do péče o děti položila až přehnaně a že mi na něj nezbýval čas, za moc nestál ani náš sex," uznává Linda, kterou za tenhle názor kamarádky dost kritizovaly. Podle něj si Marek zasloužil spíš trest než pochopení. 

Přesto Linda nelituje, naopak. Už po pár týdnech Marek přišel s tím, že se rozhodl a zůstane s rodinou. Po dalších pár dnech se po jednom nečekaném milování s Lindou  na koberci v obýváku vrátil z gauče do ložnice. Po dalších pár měsících se do jejich vztahu vrátila romantika a znovu se naučili dělat si čas na sebe. Jen s hlídáním dětí, k nimž od té doby ještě jedno přibylo, jim od té doby pomáhá jedna starší paní.