Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemný příběh! Syn (4) kreslí denně obrázek svého mrtvého otce

31. července 2014 | 06:00

Trávili spolu každý volný okamžik. Hráli si, kreslili, společně odpočívali, sledovali televizi. Osud ale Jonovi (†41) nedopřál vidět synka vyrůstat. V březnu zemřel na vážnou nemoc. Malý Dylan ale stále nemůže na svého tatínka zapomenout.

Aby udržel památku na svého otce stále živou, kreslí čtyřletý Dylan Mummery z Leicesteru každý den jeho obrázek. Inspiraci čerpá z fotek, které mu připomínají, jak úžasný táta Jon byl, než v březnu tohoto roku zemřel na cystickou fibrózu. Smrt přišla v době, kdy čekal na transplantaci plic.

"Dylan a Jon si byli neuvěřitelně blízcí, pořád byli spolu. Když Jon zemřel, začal Dylan kreslit obrázky svého táty každý den. Je úžasné vidět ty sdílené vzpomínky," svěřila se britskému Mirroru maminka Issy (37).

Dylan s tatínkem trávil hodně času.
Autor: Flickr
"Milovali kreslení obrázků a malovali spolu opravdu často. Dylan se vždycky snažil kopírovat obrázky, které Jon vytvořil," dodala Issy, podle které je Dylanovo malování portrétů otce způsobem, jak se vyrovnat s jeho ztrátou.

Když Jon na jaře zemřel, věděla Issy, že potřebují něco, co pomůže nejen jí, ale především Dylanovi smířit se se ztrátou svého otce a nejlepšího přítele, uchovat si rodinné vzpomínky. A malý klučina to vyřešil po svém.

Dylan s tatínkem trávil hodně času.
Autor: Flickr
"Vytáhl svoje barvičky a začal malovat tatínka. Je to jedna z jeho oblíbených činností. Všechno, co kreslí, souvisí s jeho otcem a společnými vzpomínkami. Dokonce namaloval i Jonův pohřeb a obrázek pojmenoval jako 'tatínkův hrobeček'," říká Issy.

Podle ní nezáleží na tom, jestli Dylan kreslí pohřeb nebo kopíruje díla svého otce. Umělecký talent je prý z jeho obrázků patrný. A navíc je díky nim Jon stále s nimi.

Dylan s tatínkem trávil hodně času.
Autor: Flickr