Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Čtenářka Adéla: Zamilovala jsem se do vraha!

Adéla nemohla uvěřit, že ohleduplný a láskyplný Tomáš seděl za vraždu
28. července 2014 | 06:00

Láska je mocná čarodějka a zamilovaní často nevidí to, co se později může ukázat jako problém. Když se ale, i v době poblouznění, dozvíte, že váš pozorný miláček seděl pár let ve vězení za vraždu, s vašimi vzdušnými zámky plnými romantiky a něhy to pěkně zamává...

Adélu nikdy nenapadlo, že bude chodit s někým, kdo byl ve vězení. Ona! Ta slušně vychovaná holka, která nejezdila ani načerno metrem. A přesto - „Byla to láska jako trám,“ svěřila se nám:

Dlouho po rozvodu jsem se nemohla s nikým seznámit. Bylo mi čerstvě čtyřicet a pořádní chlapi jako by vymřeli. Sama jsem ale být nechtěla a vysedávat po barech není můj styl. Na řadu tedy přišla seznamka.

„Rád bych se s tebou potkal třeba na kávě nebo jen tak na procházce,“ vybočovala z mnoha odpovědí tato jedna. Od Tomáše. Psal mi hezké dopisy, a než došlo k první schůzce, dostala jsem od něj za tři týdny tři sta esemesek.

Nevěřila jsem, že se dokážu zamilovat jen tak na dálku, platonicky, aniž bych ho viděla. Jenže vzájemné psaní a svěřování se bylo tak intimní a vzácné, že jsem podlehla. Jaký je? Nebude to trapné? Bála jsem se prvního setkání, které se nakonec vůbec neodehrálo u kávy, ale na večeři u mě doma.

„Čtyři roky jsem seděl ve vězení,“ byla jeho asi třetí věta poté, co dorazil. Do té doby se mi o tom tak nějak zapomněl zmínit… A mně to přímo před ním vyrazilo dech. Propadla jsem panice. Mám utéct? Kde mám nějaký nůž? Teď na mě skočí a uškrtí mě? Jéžiši! Nestalo se nic z toho a já se začala ptát proč? Za co asi seděl?

Kdysi prý měl nejlepší kamarádku Petru. Měla dvě děti a hrozně žárlivého manžela. Jejich přátelství ale po čase přerostlo hranice a ona se do Tomáše zamilovala. Manžel vyváděl, tropil scény, naschvály, několikrát ji napadl a zmlátil, vyhrožoval, že ji zabije. Jednoho dne Tomášovi volala celá zoufalá, že manžela popadl amok, bije děti a lítá po domě se sekerou. Tomáš dorazil pozdě – ona i obě děti byly mrtvé. Zatmělo se mu před očima a manžela zmlátil do bezvědomí. S trvalými následky…

Jak příběh Tomáše a Adély dopadl? Dokázala překousnout fakt, že holýma rukama zabil člověka, nebo se s tím nedokázala smířit? To se dočtete v nejnovějším čísle Blesku pro ženy, které najdete na novinových stáncích už dnes!

Autor: Blanka Kubíčková