Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Pokérovaný tatík pokořil rekord! Na ruce má vytetovaných 41 postaviček Homera Simpsona

23. července 2014 | 14:30

Někdo si vylévá vztek na dětech, další začne pít a jiný třeba sportovat. Každý si své komplexy z dětství léčí jinak. Opravdu netradiční způsob ale zvolil Novozélanďan Lee Weir (27). Neuvěříte, proč jeho tělo zdobí jen samé žluté postavičky.

"Nikdy jsem se nesměl dívat na Simpsonovi. Ani v dětství, ani během dospívání. Můj táta byl doslova žijící kopií Neda Flanderse. Řídil celou domácnost, a co řekl, to bylo svaté," svěřil se sedmadvacetiletý muž z Aucklandu na Novém Zélandu, který studuje vysokou školu.

Se svým traumatem se Lee Weir vyrovnal poněkud netradičním způsobem. Na ruku si nechal vytetovat jednačtyřicet postaviček Homera Sipmsona ve všech možných i nemožných podobách. Jednou je znázorněn jako smrtka, podruhé jako mimino, potřetí třeba jako kobliha.

Ale aby mohl všechny ty kérky zaplatit, musel mladík podstoupit obrovskou oběť. Na celý rok se vzdal pití svého oblíbeného pivního moku. "Odměna" na sebe ale naštěstí nenechala dlouho čekat. Lee totiž pokořil světový rekord a byl zapsán do Guinessovy knihy rekordů jako člověk s "největším počtem obrázků stejné kreslené postavičky vytetovaných na těle".

Lee Weir (27) s manželkou a dvouletou dcerkou Lucy, která jeho barevná tetování miluje.
Autor: profimedia.cz
"Když jsem se osamostatnil, nevynechal jsem jediný díl. Nikdy by mě ale nenapadlo, že budu ve spojení s Homerem rekordmanem. Je to neuvěřitelné," říkál Lee, který je otcem dvouleté dcery Lucy.

Ta je z tetování, které pokrývá celou tatínkovu paži, nadšená. "Často jí ho musím ukazovat. Její nejoblíbenější je ale Homer jako miminko."

První postavičku si Lee nechal udělat v roce 2007. Dalších pár v průběhu let. To ale na rekord zdaleka nestačilo. Aby mohl být zapsán do Guinessovy knihy, musel si ještě nějaké Homery nechat dodělat. Dokončování tak trvalo dlouhých 25 hodin. A aby bylo notářem uznané jako pravé, musel mladík ještě navštívit dermatologa, který mu vydal certifikát.

"Netvrdím, že to ze mě dělá lepšího člověka, ale rozhodně si myslím, že ani špatného,"
dodává Lee.