Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Z boubelky sexy maminka: Zhubla 60 kilo díky manželovi, který jí vaří

22. července 2014 | 06:00

"Brzy zemřete, pokud nezměníte svůj životní styl," oznámil jí lékař drsnou skutečnost. To morbidně obézní matku tří dětí vyděsilo. Teď váží Morgaen Warner (35) polovinu své původní váhy. Jak to dokázala?

S nadváhou pětatřicetiletá Britka z Brightonu zápasila již od útlého věku. Ale až po těhotenstvích a porodech tří dětí, synů Daniela (13) a Logana (10) a dcery Tanyi (9), se "nafoukla" do obřích rozměrů. Ručička váhy ukazovala 110 kilogramů.

"Ztratila jsem všechnu sebedůvěru a nenáviděla jsem sama sebe. Nechtěla jsem vůbec vycházet ven. Schovávala jsem se doma a vymlouvala se kamarádům, proč s nimi nemůžu někam vyrazit. Když už jsem někam musela jít, trpěla jsem depresemi. Snažila jsem se držet snad každou dietu, která existuje, ale nic nefungovalo," prozradila Morgaen deníku Daily Mail.

"Po večeři jsem si pak vždycky sedla před televizi a dopřávala jsem si dorty, čokoládu, zmrzlinu a zapíjela to vínem. Věděla jsem, že to, jak se stravuji, není dobré pro mé zdraví. Trpěl jsem obrovskými bolestmi zad a kolen, a i po krátké procházce do obchodu pro láhev mléka jsem se cítila, jako bych právě doběhla maratón," svěřila se Morgaen.

Morgaen s manželem Rohanem v době, kdy vážila 110 kilogramů.
Autor: reprofoto Facebook, Twitter
Zoufalá žena toužila po změně. Uvědomovala si, že takhle to už dál nepůjde. Rozhodla se proto navštívit svého lékaře, který jí řekl, že pokud nezmění svůj životní styl, zabije jí to. Doporučil jí změnit jídelníček a začít cvičit.

"Nejen, že mi moje nadváha způsobovala nesnesitelné bolesti, ale bylo tu i riziko vzniku diabetu a smrtelné choroby srdeční. Plakala jsem, když mi doktor řekl, že budu muset jednat okamžitě, jinak mě moje váha zabije dřív, než budu mít možnost vidět své děti vyrůstat."

Morgaen se rozhodla jednat. Koupila si permanentku do posilovny a zaregistrovala se do populárního kurzu hubnutí. Hned po první lekci, vyzbrojena radami o zdravém stravování, poprosila po příchodu domů manžela Rohana (33). který je šéfkuchařem o to, zda by mohl začít vařit zdravé alternativy oblíbených jídel. Rohan souhlasil a vyměnil jídla s mastnými omáčkami a smažená v oleji za grilované libové maso podávané s čerstvou zeleninou.

Za tři roky dokázala Morgaen zhubnout neuvěřitelných 60 kilogramů.
Autor: reprofoto Facebook, Twitter
A Morgaen začala dbát na pravidelnou stravu. Dřív totiž nesnídala, ani neobědvala, místo toho jen popíjela celý den kávu. A často vynechala i večeři. Před televizní obrazovku si pak sedla s velkým talířem koláče a mísou chipsů.

Teď začíná den s čerstvým ovocem a přírodním jogurtem k snídani. K obědu má například sýrovou omeletu s houbami a k večeři kuřecí kari vařené ze spousty zeleniny, libového masa a čerstvých surovin. Když cítí hlad mezi jídly, sáhne po nějakém ovoci.

Navíc Morgaen začala zveřejňovat fotografie zdravých jídel, která jí každý večer manžel připravuje, na svém profilu. "Chtěla jsem ukázat lidem, že chutné jídlo může být i velmi zdravé. Brzy jsem tam měla spoustu krásných komentářů od přátel, kteří mě povzbuzovali, abych v hubnutí vytrvala."

Teď si dokonce mohla splnit svůj dávný sen a zúčastnila se charitativního seskoku padákem.
Autor: reprofoto Facebook, Twitter
Od doby, kdy obézní žena změnila svůj životní styl, uplynuly tři roky. Teď je o šedesát kilogramů lehčí a její ztracená sebedůvěra je zpět. Začala zpívat a nedávno se zúčastnil charitativního seskoku padákem, který si vždycky přála uskutečnit, ale její nadváha ji v tom bránila.

"Byl to ten nejúžasnější pocit v mém životě, a jakmile jsem přistála, tak jsem chtěla skočit znovu. A za to všechno vděčím mému úžasnému manželovi a skvělým přátelům, kteří mě podporují. Díky nim je mě teď půlka a jsem šťastnější, než kdykoliv v minulosti," prohlásila štíhlá Morgaen.