Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Příběh čtenářky: V těhotenství mě podvedl s nejlepší kamarádkou a opustil!

Ani fakt, že je jeho manželka těhotná nedokázal zabránit nevěře.
6. července 2014 | 06:00

Místo, abyste si užívaly těhoteství, topíte se v depresích podobně jako zpěvačka Tereze Černochová, kterou opustil partner či naše čtenářka Andrea? Ta zůstala sama s malým dítětem a druhým na cestě, protože ji partner podvedl a opustil s její nejlepší přítelkyní.

"Poskytla jsem útočiště své nejlepší přítelkyni, která se tehdy rozešla s přítelem a neměla kde bydlet. Můj partner však zneužil její slabosti a svedl ji v naší posteli. S malým dítětem v kočárku a druhým na cestě jsem zůstala bez muže i kamarádky," vzpomíná dnes pětačtyřicetiletá Andrea.

Pro dobrotu na žebrotu

"S Katkou jsme byly nejlepší přítelkyně již mnoho let, byly jsme si vzájemně oporou, stala se i kmotrou mého prvorozeného Honzíka. Zcela samozřejme jsem jí nabídla, že u nás může nějaký čas bydlet, než si něco najde," vypráví. O depresivní kamarádku prý pečovala, poslouchala její nářky a dokonce ponoukala partnera, aby Katce čas od času složil nějaký kompliment. "Aby se necítila ošklivá a odvržená," vysvětluje. Jaké bylo její překvapení, když se jednou odpoledne vrátila od své matky nečekaně dříve a našla Katku v posteli se svým přítelem.

Dvojitá zrada

"Ivan se zmohl jen na to, že prý jsem ho k tomu vyprovokovala, když jsem ho žádala, aby s Katkou trochu flirtoval," popisuje dramatickou situaci. Odjela tehdy zcela otřesená k matce i s prvorozeným synem. "Popravdě od Ivana mě to zase tak nepřekvapilo, nebyl žádný svatoušek, ale že mě takhle podrazí nejlepší kamarádka, to mě položilo. Popravdě jsem několik týdnů sotva dokázala vstát z postele, porod i první týdny po něm mám v mlze. Byla jsem k smrti vyděšená, jak to zvládnu sama."

Chronický proutník

Oba milenci mezi tím odjeli do jiného města, kde měli oba práci a nějaký čas spolu žili. "Ivanovi jsem nebránila vídat děti, ale Katku jsem už nikdy nechtěla vidět. Po několika měsících se však Ivan k rodině s prosíkem vrátil a Andrea mu odpustila. Společně vychovávali děti a s Katkou se nestýkali. Jenže za nějaký čas se ukázalo, že Katka nebyla jediná Ivanova avantýra a že s ním jiná slečna čeká další dítě. Tehdy Andree konečně došla trpělivost a vykázala nevěrníka ze svého života. 

Mezi tím o Katce slýchávala jen od přátel a věděla, že kamarádku to všechno moc mrzí.  "Když na Ivana začaly vyplouvat další a další milenky, uvědomila jsem si, že Katka je jeho oběť stejně jako já. Tehdy jsme se náhodou setkaly na koncertě naší oblíbené kapely, poměrně rychle jsme si vše vyřikaly a udobřily se," vypráví.

Přátelství je nad lásku

Ironií osudu to je právě jejich přátelství, které je jim dnes oporou. Katka zůstala svobodná, Andree nový vztah také nevyšel, a tak dnes obě ženy žijí spolu a vychovávají Andreiny děti. "Shodly jsem se, že s chlapy je sice zábava, ale když dojde na povinnosti, je s nimi víc starostí než užitku." Nové lásce se ale ani jedna nebrání. "Děti pomalu dorůstají, to nejhorší období jsme zvládly, tak třeba budeme mít v budoucnu více času na hledání toho pravého."