Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dojemný příběh: ,,Maminko, tatínku, jsem chlapec," oznámila pětiletá holčička a lékaři to potvrdili

1. června 2014 | 06:00

Když se v roce 2007 narodila manželům Whittingtonovým dcera Ryland, netušili, že o ní za pár let přijdou a získají syna. Ryland se odmala necítila být holčičkou, ale chlapečkem. Rodiče o celém procesu natočili video.

Na konci května získala rodina Whittingtonových cenu Harvey Milk Diversity Breakfast za video znázorňující proměnu jejich dcery na syna. Když si byli cenu přebírat, na pódiu stál malý roztomilý chlapeček s krátkými vlasy a dobře padnoucím oblekem. Svůj proslov začal větou ,,Ahoj, jmenuji se Ryland a jsem transsexuální dítě,". Video během chvíle mělo přes sto tisíc zhlédnutí.

 „Jsem kluk"

První rána pro rodiče přišla už po narození. Jejich dcera se narodila hluchá. V jednom roce jí byly zavedeny kochleární implantáty, díky kterým mohla začít komunikovat se světem. Brzy poté, co se naučila mluvit, vyslovila větu, jenž obrátila život vzhůru nohama nejen jí, ale i její rodině. Zněla ,,Jsem kluk,".

Ačkoliv žila v růžovém pokojíčku, nosila holčičí oblečení a měla dlouhé blonďaté vlásky, jí samotnou to vždy táhlo spíše k chlapeckým věcem. Její rodiče si zprvu mysleli, že je pouze rozjívená a že není nic špatného na tom, že si hraje více s hračkami pro kluky. Brzy však vyšla najevo jiná skutečnost.

„Bože, proč já?"

Když bylo Ryland pět, začala odmítat vše, co bylo jen trochu dívčí. V růžové barvě se styděla. Při jedné příležitosti řekla rodičům: ,,Když rodina umře, ostříhám si vlasy a bude ze mně chlapeček,". Jindy se zase ptala boha, proč se jí tohle stalo. 

Rodina tedy začala hledat profesionální pomoc. Pomalu také začali přijímat fakt, že jejich dcera se necítí jako holka, ale jako kluk. Hledali informace a nakonec si museli přiznat celou skutečnost. Jejich malinká holčička trpí poruchou osobnosti a je chlapeček. 

Když se Jeff s Hillary dočetli, že až 41% transsexuálů spáchá sebevraždu, začali se o svoji dceru bát. Proto přijali Ryland s jeho pravou osobností a začali se smiřovat se skutečností. Ostříhali jí její dlouhé vlasy, nakoupili nové chlapecké oblečení a začali používat mužské oslovování. Z pokoje pro princezny se stalo klučičí doupě. 

Že něco v jejich těle není v pořádku, zjišťují děti už v útlém věku, mezi třetím a pátým rokem života. Nemá to nic společného s výchovou, podle odborníků je transsexualita vrozená. Whittingtonovi natočili o proměně velmi dojemné, ale šťastné video, ve kterém je vidět cesta. Za tento počin dostali cenu Harveyho Milka. 

 

Autor: maš