Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tomu neuvěříte! Úpravou vizáže tráví i sedm hodin, myslí si, že je nejkrásnější na světě!

18. května 2014 | 06:00

Matt Dunford tráví denně i sedm hodin zkrášlujícími procedurami. Do tohoto procesu patří například i úprava řas, make-up, manikúra, pedikúra a v neposlední řadě naprosto dokonalý účes. Tato vášeň pro krásu ho stojí nemalé peníze. Ročně tak utratí kolem deseti tisíc liber, což je v přepočtu asi tři sta třicet tisíc korun. 

Muž, pro něhož je vzhled nejdůležitější věcí. Kupodivu ho ale více zajímá, jak vypadá on sám a ne jeho partnerka. „Po rodičích mám pro krásu předpoklady,“ vysvětluje devětadvacetiletý svalovec, který pracuje jako fitness trenér. „Mám neodolatelný obličej a krásné oči,“ říká. Takhle by mohl pokračovat dál. Dle jeho slov totiž na jeho těle není nic, s čím by byl nespokojený.

Přiznává ale, že ho tato dokonalost také hodně stojí. Do své dokonalosti musí ročně investovat kolem deseti tisíc liber, což je v přepočtu na koruny něco přes tři sta tisíc. Ale peníze nejsou tím hlavním, co musí obětovat. Krása ho stála také společenský život. Pro některé ženy je až moc krásný a muži na něj zase žárlí.

Fitness model z Londýna tvrdí, že díky svému vzhledu nikdy nezažil odmítnutí. Matt, který je nyní svobodný, tráví péčí o svůj vzhled už celou jednu dekádu. Pravidelně chodí na trhání obočí, barvení řas, má permanentku do solária. Nevynechá ale také třeba manikúru, pedikúru nebo depilaci voskem. Úpravě zevnějšku se ale věnuje i sám doma. Když se tento fešák chystá na párty, stráví přípravou i sedm hodin!

Když je krása na obtíž

Díky svému úžasnému vzhledu se často ocitá v hledáčku ostatních lidí. Ženy se na něj dívají jako na Adonise a muži jako na Parida. „Spoustě lidí se zdá, že jsem namyšlený, že musím střídat holky jak ponožky. Ale to vůbec není pravda. Nikdy jsem žádné dívce neublížil. Nebo alespoň ne záměrně. Naopak, jak jde o ženy, jsem gentleman!“ dušuje se Matt, který strávil posledních pět let pouze ve vážných vztazích. Podle jeho slov není tím typem, co by měl najednou pět žen.

Vzhled řeckého boha má ale i své stinné stránky. Některé ženy si myslí, že je natolik promiskuitní, že by neměl být problém ho sbalit. Takže celý večer v baru za ním běhají flirtu chtivé dámy. Problémy jsou ale i s muži. Několikrát už ho napadli žárliví partneři dam, se kterými se pouze bavil. „Jednou mě dokonce jeden žárlivec napadl autoklíčem. Navíc zezadu. V nemocnici mi pak zranění museli zašít dvanácti stehy,“ vzpomíná. Jindy zase dostal do obličeje tak, že mu lékaři sdrátovali čelist.

„Vždycky to bylo ze žárlivosti. Vidí mě, mají pocit, že jsem krásnější, takže ve mně okamžitě vidí soka. Já se ale různým bitkám snažím předcházet, vždy se s to s nimi snažím vyřešit slovně, ne vždy to ale jde,“ vypráví. Prý má ale vždy čisté svědomí. S žádnou z žen těch mužů, co ho napadli, nespal. „Vždy si s nimi třeba jen kamarádsky píši,“ obhajuje se.

Přestože za svůj vzhled utrácí nemalé jmění, stojí si za tím, že je to správné. Bere to jako investici do budoucna. „Celý život se má kariéra točí kolem vzhledu. Musím vypadat dobře kvůli klientům, se kterými se setkávám. Jsem taková chodící reklama sám sobě a mým službám,“ směje se. Sto tisíc liber, které doposud za procedury utratil, zní sice strašně, ale Matt je šťastný. Dělá mu dobře pocit, že je krásný.