Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Milující otec: Dceru fotil denně celých 18 let, z 6 570 fotek má portrét

16. května 2014 | 13:24

VIDEO: Řekni sýr! Tak tohle za svůj život slyšela už 6 570krát. Milující otec jí totiž od narození fotil každý den. Dnes Suman Bansal slaví osmnácté narozeniny a dostane nádherný dárek. Úžasný portrét sestavený ze všech těch fotografií.

Většina rodičů dokumentuje každý důležitý okamžik svého dítěte, od prvního zoubku, přes první krůčky, až po první školní den. Ale hrdý otec Munish Bansal (41) zašel ještě dál, když zaznamenával život své dcery každičký den už od jejího narození.

"Rozhodl jsem se , že budu dcerku fotit, když moje žena Rita byla těhotná. Jen jsem chtěl, abysme si pamatovali, jak se měnila ze dne na den, protože když vidíte dítě každý den, nevšímáte si, jak moc se mění. A já chtěl tu změnu vidět," prohlásil Munish, který ten nápad dostal v moment, kdy viděl ultrazvuk své nenarozené dcery v lednu 1996. A stejně pak fotil i mladšího syna.

Podívej se, jak moc jsi vyrostla! Milující táta fotografuje dceru každý den už 18 let.
Autor: Munish Bansal/Facebook Suman Bansal

Hrdý otec dcerku většinou fotit ráno, než šla do školy, někdy ale i v odpoledních hodinách, když se vrátila domů. Nevynechal ani jeden jediný den. "Zpočátku to byla těžká výzva, ale postupem času se z toho stala rutina. Samozřejmě, je to velký závazek," říká a dodává: "Párkrát se stalo, že jsem se s dětmi minul, protože jsem byl zaneprázdněn prací a ony šly spát. Ale nakonec jsem si to vždycky uvědomil  a musel jsem je jít probudit, abych je mohl vyfotit."

Pohledná Suman Bansal, která tenhle pátek slaví 18 let, už tátovi před objektivem zapózovala 6570 krát. A on jí k narozeninám vymyslel vskutku originální dárek. Ze všech těch fotografií nechal vytvořit jeden portrét.