Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tohle je nejmladší transsexuál světa! Chlapec žije jako dívka, rodiče ho v tom podporují

28. dubna 2014 | 06:00

Převléká se za princeznu, miluje růžovou, nosí sukýnky s kanýry, hraje si s panenkami. Chová se jako většina holčiček v tomhle věku. Jenže Keat (9) se narodila jako kluk. Už jako dítě si ale uvědomovala, že je ve špatném těle. A co na tuhle proměnu říká okolí?

"Brzy jsem si všimli, že s naším starším synem není všechno úplně v pořádku. Na rozdíl od bratra, který si hrál s autíčky, je Keaton odmítal, stále vyžadoval jen samé panenky. Podobně se často chovají i další malé děti, ale u něj to šlo skutečně do extrémů," vzpomíná Emily (36), která Keatona spolu s jeho o dva roky mladším bratrem Blainem adoptovala, když mu byly čtyři roky.

"Když začal kreslit, namaloval sám sebe pokaždé jako dívku," dodává Emily. S manželem Clintem (41) si zpočátku mysleli, že jde jen o přechodné období, které pomine. Vychovávali staršího syna jako chlapce, chovali se k němu stejně, jako k jeho mladšímu bratrovi. Jenže když Keaton začal mít vážné psychické problémy, rozhodli se s ním navštívit odborníky.

S adoptivními rodiči Emily (36) a Clintem (41) a mladším bratrem Blairem
Autor: profimedia.cz

Lékaři po mnoha vyšetřeních dospěli k překvapivé diagnóze. Zjistili, že v té době sedmiletý chlapec skutečně trpí poruchou pohlavní identity. Jejich verdikt byl jasný. Keaton je dívkou uvězněnou v klučičím těle. Pro rodiče to byl šok.

Přesto se rozhodli syna plně podpořit a za podpory psychologů udělali riskantní, ale vlastně jediný možný krok. Keatonovi zkrátili jméno na Keat, obměnili mu celý šatník, nechali mu narůst dlouhé vlasy a začali se k němu chovat jako k dívce.

Z Keatona se za podpory rodičů a psychologů stalo děvče. Zkrátil si jméno, nechal narůst dlouhé vlasy a začal nosit dívčí oblečení.
Autor: profimedia.cz

Když Keat nastupovala do školy, měla Emily s Clintem obavy, jak "ji" přijmou spolužáci a učitelé. Pedagogové ale k jejich překvapení jejich rozhodnutí plně akceptovali a snažili se "problém" vysvětlit ostatním studentům.

Manželé se ale setkali i s odmítavou reakcí okolí. Překvapivě je odsoudilo i několik dnes už bývalých přátel. S rodinou přerušily veškeré kontakty. A našly se i takové matky, které Emily obvinily, že trpí takzvaným "doll komplexem", a chce ze syna udělat Barbie. Podaly na ni dokonce trestní oznámení, za zneužívání dítěte.

Z Keatona se za podpory rodičů a psychologů stalo děvče. Zkrátil si jméno, nechal narůst dlouhé vlasy a začal nosit dívčí oblečení.
Autor: profimedia.cz

"Nadávali nám, že dítě przníme, že ho sexuálně zneužíváme a děláme z něj stvůru. Jen jsem tehdy seděla u počítače a brečela, protože jsem nemohla uvěřit, že tihle lidé říkají něco tak hrozného," vzpomíná smutně Emily.

Teď, po dvou letech, už se situace uklidnila a všichni berou Keat jako dívku. Po fyzické stránce ale zůstává dále chlapcem. K operativní změně pohlaví totiž může dojít až po završení osmnácti let věku. "Doufám, že s láskou, kterou jí dáváme, vyroste a bude v budoucnu žít normální život," dodává matka.