Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tomu neuvěříte! 15 let jedla jen hranolky, z jiných jídel měla panický strach

21. dubna 2014 | 06:00

VIDEO: Pomyšlení na jakékoliv jídlo ji děsilo. Jen při pohledu na něj se jí dělalo špatně od žaludku, tpěla úzkostí. Dlouhých 15 let Hanna Little (20) k snídani jedla jen suchý toast, k obědu a k večeři pak hromady smažených hranolků. Z prokletí jí vysvobodila až hypnóza.

"Odmítat jídlo jsem začala už jako dítě. Když mi bylo pět let, měla jsem nepříjemnou koliku, a tím to vlastně všechno začalo," prozradila dvacetiletá Hanna Little z anglického Cornwallu.

Ta celých patnáct let nedokázala pozřít nic jiného, než tukem nasáklé smažené brambory. Jen k snídani dokázala sníst opečený suchý plátek toastového chleba. Ze všeho ostatního se jí dělalo špatně od žaludku.

Hanna Little dlouhých patnáct let jedla jen hranolky.
Autor: reprofoto youtube.com

"Bylo pro mě utrpením jít na garden party s přáteli, protože se tam většinou grilovalo, ale já nemohla sníst vůbec nic," vzpomíná na nedávné doby Hanna.

Trpěla váznou selektivní poruchou příjmu potravy a jen při pomyšlení na to, že by snědla něco nového, trpěla nekontrolovatelnými záchvaty úzkosti. Jen pouhé pomyšlení na jakékoliv smíchání chutí jí děsilo.

Díky hypnóze si teď pochutnává i na zelenině.
Autor: reprofoto youtube.com
Kvůli nevyváženému a nezdravému jídlu nakonec natolik zeslábla, že musela dokonce odejít ze zaměstnání v továrně. Omdlévala totiž při práci, což bylo zdraví i životu nebezpečné.

"Tehdy jsem si uvědomila, že takhle už to opravdu dál nejde. Musela jsem s tím něco udělat. Rozhodla jsem se zkusit hypnoterapii a ta zabrala. Už po prvním sezení jsem se dokázala postavit svým démonům a snědla jsem po patnácti letech své první normální jídlo - pizzu," říká mladá žena.

Ta díky hypnóze dokázala překonat svůj nepřekonatelný strach z jídla a začala jíst všechno. Nejvíc si oblíbila mango a pizzu. Jediné sezení jí změnilo život k lepšímu. 

Klíčová slova: příběh, hranolky, chipsy, hypnóza
Diskuse ke článku
.