Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tomu neuvěříte! Zhubla 70 kilo, pomohl jí jídelníček z 2. světové války

6. dubna 2014 | 06:00

Opravdu netradiční způsob, jak zhubnout, zvolila osmačtyřicetiletá Carolyn Etkins z Nottinghamu, která se během pár let dokázala doslova vyžrat na neuvěřitelných 160 kilo. Poté, co vyzkoušela desítky různých diet, zaútočila na své přebytečné kilogramy válečnou dietou.

Svobodnou maminku Carolyn trápil pohled na váhu, na které jí ručička ukazovala každým týdnem větší číslo. Vážila 160 kilo a přijímala kolem 5 000 kalorií denně.

Pak ale konečně našla účinný způsob hubnutí, díky kterému shodila 70 kilo! "Vrátila" se do roku 1940 a začala se stravovat tak, jak to dělali Britové během druhé světové války. Myslela to skutečně vážně. Vyhledala si recepty ze čtyřicátých let minulého století a vařila jen podle nich. Sama byla překvapená, na kolik tradičních potravin lidé v dnešní době zapomínají.

Týdenní porci dospělého člověka během válečného období tvořilo přibližně 100 g slaniny a šunky, 226 g mletého masa, 50 g másla, 50 g sýra, 100 g margarínu, 100 g tuku na vaření a tři litry mléka. Zahrnovala také 225 g cukru, 50 g čaje a vejce. K tomu chléb, oves, ovoce a zeleninu.

Carolyn Ekins dokáza zhubnou 70 kilo, stačilo jen, že se začala stravovat jako Britové za druhé světové války.
Autor: 1940sexperiment.wordpress.com

Chvíli trvalo, než si Carolyn na neobvyklé stravování zvykla. Dnes už ale s těmito ingrediencemi dokáže uvařit více než 130 receptů!

"Zpočátku bylo divné přejít od moderní stravy plnv přísad, konzervačních látek a zvýrazňovačů chuti na jiné stravování. Nejdřím mi ta jídla nechutnala, jejich chuť byla nevýrazná. Po dvou týdnech jsem si však zvykla," řekla Carolyn Ekins.

Dnes si bizarní způsob hubnutí pochvaluje. Její denní příjem kalorií se snížil na 2 000 kalorií, díky čemuž jí teď ručička na váze ukazuje o 70 kilo méně. A navíc ještě ušetří spoustu peněz. V minulosti totiž za jídlo utratila utratila v přepočtu asi 2200 korun týdně, teď je to už jen asi 450 korun.

Carolyn Ekins dokáza zhubnou 70 kilo, stačilo jen, že se začala stravovat jako Britové za druhé světové války.
Autor: 1940sexperiment.wordpress.com