Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Žena zhubla 40 kilo, nechtěla být jen hezká tvářička

Jesica původně vážila 100 kilo, nyní má 60 a vypadá neuvěřitelně
25. února 2014 | 06:00

Rozhodnout se, že začnete shazovat nadbytečná kila je vždycky ten nejtěžší krok. Najít něco, co vás jakýmkoli způsobem bude motivovat, abyste to opět neodložila do zítřka a další den znova a tak dále. Pro každého může být motivací něco úplně jiného. Také Američanka Jessica Odegaard si našla tu svou.


Když Jessicu požádala sestra o to, aby se stala její družičkou na svatbě, byla zároveň nadšená, ale také vyděšená. Říkala si, že je tak tlustá, že sestře zkazí svatební fotografie. Od mládí se totiž Jessica potýkala s nadváhou a držela už tolik diet, že se styděla komukoli říct, že se zase snaží zhubnout, protože, kdyby to zase nevydržela, tak by byla všem pro smích.

Ale svatba její sestry byla něčím, co jí popohánělo, to a také spousta lidí, kteří jí říkali: „Ty máš tak pěknou tvářičku,“ což znamenalo, kdybys trochu zhubla, byla by z tebe pěkná holka. Takže se rozhodla obrátit na odborníky. „Bylo jasné, že držet diety tajně, není nic pro mě a že to stejně nikdy nevydržím,“ přiznala Jessica a dodala: „To jakým stylem mě v mém rozhodnutí zhubnout podpořila má rodina i přítel, mi vyrazilo dech!“

Jesica původně vážila 100 kilo, nyní má 60 a vypadá neuvěřitelně
Autor: Perry Hagopian

Pravidelná strava a cvičení jí dovedlo k postavě, po které vždycky toužila. Zhubla ze sto kilogramů na šedesát. Za svou největší motivaci považuje to, že v té době ještě studovala a neměla peněz na rozdávání. Proto, když musela odborníkům platit za jejich rady a pravidelnou kontrolu, říkala si, že přeci ty peníze jen tak nevyhodí oknem, že když už za to platí, musí to vydržet. Každý je holt motivován jinými věcmi, ale ve finále je nejdůležitější, že to nakonec vydržíte.

 

Autor: zpracovala roh