Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Příběh slepého pejska vám vžene slzy do očí!

6. února 2014 | 10:30

Neuvěřitelně dojemný je příběh malého pejska jménem Xander, je ukázkou toho, jak zdravý duch v pochroumaném tělíčku dokáže obrovské věci.


Když byl Xander malé štěňátko, tak prodělal úraz, který se bohužel neobešel bez komplikací. Kvůli němu přišel o zrak a dokonce o oči jako takové, také během spánku má potíže s dýcháním. Jeho majitelé se rozhodli, že takového pejska nechtějí a i přesto, že jeho povaha nijak neutrpěla, zavezli ho v deseti měsících do útulku.

Chudák štěňátko, jako by toho neměl za sebou už dost, přišel o páníčky a střechu nad hlavou. V útulku si ho všichni zamilovali a dlouho v něm nepobyl. Našel si ho totiž jistý manželský pár, Marcie and Rodney Beedyovi, kteří rozpoznali jeho jedinečný dar a začali ho trénovat.

Xander rozdává radost všude kudy chodí
Autor: facebook

Xander si vysloužil diplom terapeutického psa. Jeho nezlomná láska k člověku a veselá povaha, to je to co z něj na tuhle pozici dělá ideálního kandidáta. Xander tak rozdává lásku a štěstí všem nemocným a smutným lidem. Má neskonalý dar vcítit se a pozná, když je člověk smutný nebo pláče a to že nemá oči, pro něj nepředstavuje žádný problém. A jaké je jeho životní moto: I bez očí jasně vidím, že laskavost a dobrota, jsou to, na čem záleží.


Když se člověk rozhlédne kolem sebe, tak občas vidí jen samé negativní věci. Kolikrát nás stíhá rána za ranou a nakonec nás všechno semele a v takovém zmatku se pak člověk snadno ztratí. Když ale narazíme na takovýhle příběh, zahřeje nás u srdíčka a najednou máme naději, že ten život není tak špatný, jen je třeba nenechat se zlomit a jít dál se zvednutou hlavou a nepropadat sebelítosti, stejně tak jako tenhle hafík.