Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Žena má panickou hrůzu ze sprchy: 28 let se nemyla!

Rihan (33) má panickou hrůzu ze sprchování. Téměř 30 let se utírá vlhčenými ubrousky.
16. prosince 2013 | 06:00

Třiatřicetiletá Riah utrpěla v dětství trauma, kvůli kterému se bojí sprchovat. Za necelých 30 let, kdy nevlezla do vany, se stala závislá na vlhčených ubrouscích.

Když bylo Riah 15 let, byla sexuálně zneužívaná svým příbuzným, který ji pokaždé před sexuálním aktem pečlivě sprchoval. Kdykoli se od té doby Riah pokoušela pustit sprchu, vybavily se jí drastické vzpomínky. Dnes je závislá na vlhčených ubrouscích, díky kterým se udržuje čistá.

Posedlost hygienou

Zoufalá žena denně spotřebuje přes 500 ubrousků, které s sebou nosí na každém kroku. Bojí se totiž, že bude cítit potem. Její strach se proměnil spíše v posedlost.

Zlé vzpomínky

Rihan (33) má panickou hrůzu ze sprchování. Téměř 30 let se utírá vlhčenými ubrousky.
Autor: tlc.com
Do sprchy se zdrcená žena odhodlá vejít zhruba jednou za měsíc. Ovšem nezvládne se ani umýt celá a vždy tam s ní musí někdo být, protože při zvuku tekoucí vody propadá panice. "Jak slyším zvuk sprchy, dostanu strach a vrací se mi zlé vzpomínky," svěřuje se Riah se slzami v očích.

Domácí vězení

Riah v posledních měsících zůstává nejraději zavřená doma, protože je přesvědčená, že by se jí okolí štítilo. Ven chodí jen, když je to opravdu nevyhnutelné. Její psychický stav začíná být opravdu špatný.

Záchranné lano

Rihan (33) má panickou hrůzu ze sprchování. Téměř 30 let se utírá vlhčenými ubrousky.
Autor: tlc.com
Přítelkyně zoufalé Riah už nemohla vidět, jak se její kamarádka trápí a přihlásila ji do pořadu Nejšílenější úchylky světa, kde se lidem snaží pomoct špičkoví odborníci. Terapeut se pokoušel odbourat Riahin panický strach ze sprchy a nakonec se mu to částečně podařilo. Riah od té doby zvládne navštěvovat sprchu zhruba jednou týdně bez asistence a také častěji vychází ven ze svého bytu.