Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zachránil už stovky životů! Tenhle psí hrdina je zasloužilým dárcem krve

3. prosince 2013 | 08:33

Miluje pamlsky, očichávaní patníků, dovádění s psími kamarády, asi jako každý jiný pes. Přesto se teď tenhle roztomilý chlupáč s modrým okem stal americkým hrdinou. Riley (8) je totiž zasloužilým psím dárcem krve.

"První odběr strávil v klíně - to byl trochu nejistý, nevěděl, co se děje. Tenkrát mu brali jen malý vzorek pro testování. Od té doby je ale Riley při odběrech úplně klidný a spokojeně sleduje veterináře, když vchází s jehlou a odběrním sáčkem do místnosti," prozradila médiím hrdá majitelka Deanna Wilson (33).

"A když jdeme z domu k autu a on tuší, že jedeme na odběr, vesele pobíhá a štěká vzrušením. Když dojedeme na veterinu, tak mě doslova táhne do místnosti, kde se odběry provádí a sám skočí na stůl," dodala.

Osmiletý kříženec se stal dárcem už před sedmi lety. Od té doby zachránil život 224 psům.
Autor: profimedia.cz

Tenhle roztomilý osmiletý chlupáč daroval svou první krev když mu byl rok. Od té doby absolvoval už stovky odběrů, při nichž mu veterinář vezme vždy okolo 230 až 430 cm3 krve. podle vyjádření lékaře z veterinární krevní banky tak zachránil už asi 224 životů.

230 a 430 cm3 krve
230 a 430 cm3 krve

"Myslíme si, že Riley může být dárcem ještě další rok - asi tak do doby až mu bude devět. Jsme na něj opravdu hrdí," říká Deanna.

Osmiletý kříženec se stal dárcem už před sedmi lety. Od té doby zachránil život 224 psům.
Autor: profimedia.cz