Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dojemný příběh novinářky: Reportáž mi zachránila život!

13. listopadu 2013 | 05:00

VIDEO: "Máte rakovinu!", uslyšela šokovaná televizní reportérka Amy Robach (40) z úst lékaře, když v reportáži podstoupila své první mamografické vyšetření. Její práce jí tak doslova zachránila život.

Měla to být reportáž jako každá jiná. Čtyřicetiletá reportérka zpravodajství americké televize "abc NEWS" chtěla jen podpořit projekt své stanice s názvem Měsíc povědomí o rakovině prsu. Před zraky kamer proto podstoupila své první mamografické vyšetření.

"Nejdřív jsem do toho odmítala jít. Nechtěla jsem takové vyšetření podstoupit před zraky miliónů lidí. Ale pak mě kolegyně i několik lékařů přesvědčili, že kdybych svou reportáží zachránila alespoň jeden lidský život, má obrovský smysl," prohlásila reportérka.

Ještě netušila, že to bude právě ten její život, který svou reportáží zachrání. Mamograf totiž odhalil rakovinu. Ona i její rodina se tak připravují na nelehký boj, který je všechny v budoucnu čeká.

"Doktoři mi otevřeně řekli, že právě mamograf mi doslova zachránil život," prozradila v pondělí živě v pořadu "Good Morning America" Pink Day a dodala, že už tento týden podstoupí oboustranné chirurgické odstranění prsu.