Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tyhle "babči" odmítají stárnout: Nosí minisukně a Martensky!

19. září 2013 | 06:00

Že je móda jen pro mladé a krásné? Kdepak! Tyhle osmdesátileté babičky dokazují, že oblékat se stylově můžete v každém věku. A že jim to sluší!

Módní svět je posedlý mládím. To však nikdo neřekl pětasedmdesátileté Jean Woods, která nosí trendový účes a miluje módu. Neví o tom ani pětaosmdesátiletá Daphne Self, která je nejstarší modelkou na světě. A také jednou z nejstylovějších, se svěžím šatníkem plným moderních kousků. Sedmaosmdesátiletá Gilian Lynne dodnes hrdě vystavuje nohy na odiv v odvážných minisukních. A tyhle babičky rozhodně nejsou jediné!

Módní důchod ? Ani náhodou!

Jednou z nejodvážnějších je třiasedmdesátiletá Sue Kreitzman, která módu doslova proměnila na osobité umění. Často si navrhuje vlastní šaty, které popisuje jako "únik z tyranie módy".
Autor: Facebook, reprofoto Channel 4
Dokument televizní stanice Channel 4 sleduje šest skvěle oblečených důchodkyň, kterým věk v oblékání vůbec nepřekáží. Jedna z nejodvážnějších je třiasedmdesátiletá Sue Kreitzman, která módu doslova proměnila na osobité umění. Často si navrhuje vlastní šaty, které popisuje jako "únik z tyranie módy".

Jedenadevadesátiletá Jean Barker rovněž odmítla odejít do módního důchodu a na veřejnosti se objevuje od hlavy po paty stylově ohozená. Oblečení si objednává z katalogů, na kterých je doslova závislá.

Vášeň pětasedmdesátileté Bridget Sojourner probudily charitativní obchody. Ze svého důchodu si kupuje masivní šperky, červené turbany, puprurové a černé šaty, které kombinuje s klobouky a botami.
Autor: Facebook, reprofoto Channel 4
Vášeň pětasedmdesátileté Bridget Sojourner probudily charitativní obchody. Ze svého důchodu si kupuje masivní šperky, červené turbany, puprurové a černé šaty, které kombinuje s klobouky a botami. "Čím je člověk starší, tím je jeho styl viditelnější," říká Bridget. "Není to o tom, abych vypadala mladší. To, jak vypadám, je vyjádření mé identity."

Vytaste bradavky!

Bývalá baletka Lynn vypadá o 20 let mladší než ve skutečnosti je. Každý den cvičí a stále nosí minisukně a legíny. "Nesmíte věku dovolit, aby vás zlomil," radí Lynn . Její tajemství věčného mládí je o 27 let mladší manžel.

Dokument televizní stanice Channel 4 sleduje šest skvěle oblečených důchodkyň, kterým věk v oblékání vůbec nepřekáží.
Autor: Facebook, reprofoto Channel 4

"Jako tanečnice jsem se už v mládí naučila držet hlavu vzpřímeně a natáhnout ramena. Bradavky by měly být vztyčené a nesmí směřovat někam podlahu," šokuje vitální Lynn.

Brání vám při nakupování oblečení předsudky? Zapomeňte na věk i mindráky a projevte svou osobnost! Inspirujte se odvážnými babičkami, které kašlou na kritiky a oblékají se tak, jak to cítí.

Dokument televizní stanice Channel 4 sleduje šest skvěle oblečených důchodkyň, kterým věk v oblékání vůbec nepřekáží.
Autor: Facebook, reprofoto Channel 4

Autor: lena, lesk.sk