Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hnus! Zpěvačka má nejdelší nehty světa, nestříhala je 19 let

18. září 2013 | 06:00

Její nehty dohromady měří více než šest metrů! Rostly jí neuvěřitelných 19 let a díky nim je držitelkou světového rekordu. Přesto je Američanka Chris Walton (47) s těmito neuvěřitelnými drápy schopná vést normální život.

Extravagantní americká zpěvačka Chris Walton z Las Vegas má podle Guinnessovy knihy rekordů nejdelší nehty na světě. Nehty na levé ruce měří celkem 3,09 metru, na pravé 2,92 metru. Chris si je už 18 let pečlivě pěstuje. Je proto nazývaná "Nehtová vévodkyně".

"Mým receptem na růst jsou sladkosti a hodně trpělivosti. Je sice hrozné udržet je v čistotě, ale musím o ně pečovat," říká.

I s touto dobrovolnou překážkou se naučila úplně běžně fungovat. Řídí dokonce auto, a přestože její nehty dosahují až k pedálům, nemusí mít k řidičskému průkazu žádné speciální povolení.

Chris Walton
Autor: Facebook
Lakuje je jen zlatou barvou

Jako zpěvačka se dokonce běžně doprovodí na piáno, což je s takovými nehty obzvlášť umělecký kousek. Jinak v pohodě hraje golf, líčí a češe se, jako normální žena vaří a coby už babička se stará o svá vnoučata.

Nehty si prý zásadně lakuje zlatou barvou. „Nikdy bych je nelakovala na červeno nebo růžovo, protože děti by si je mohly splést s bonbóny a ukousnout mi je,“ žertuje.

Zvládá prostě cokoliv, což je obdivuhodné, když si uvědomíte, že nehet jejího prsteníčku, je stejně dlouhý jako celá její paže.

Chris Walton se stala nehtovou rekordmankou vlastně teprve před pár lety. Její předchůdkyně Lee Redmond o svou pýchu dlouhou dohromady 8,53 metru přišla v únoru 2009 při autonehodě.