Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bez nohy a přesto sexy! Ve válce přišel o končetinu, teď je úspěšným modelem

17. září 2013 | 06:00

O nohu i o iluze ho připravila válka v Afghanistánu. Sedmačtyřicet dní strávil v komatu, rok a půl v nemocnici. Deprese začal utápět v alkoholu. Na "nohy" Alexe Minskyho (24) postavila až náhoda.

"Byl jsem na dně. Utíkal jsem od všeho... především od sebe samotného a od vlastní hlavy a myšlenek," prozradil čtyřiadvacetiletý veterán, který o nohu a málem i o život přišel poté, co jeho vůz najel na minu. Utrpěl i těžké poranění mozku, popáleniny po celém těle. Přežil jen díky své neuvěřitelné houževnatosti a touze žít.

Bývalý mariňák byl následně kvůli zranění v roce 2010 z armády propuštěn. Samozřejmě se všemi poctami a Purpurovým srdcem na klopě. To mu však radost do života nevrátilo. Začal propadat depresím, které tři roky marně utápěl v alkoholu.

Pro světoznámé fotografy Michaela Stokesa a Toma Cullisa je Alex múzou.
Autor: reprofoto Facebook/Alex Minsky

Pak ho v posilovně v Newport Beach, kde teď bydlí, náhodou objevil známý fotograf Tom Cullis. Zkušební snímky se vydařily. "Díky nim jsem se dostal ke spolupráci s úspěšným fotografem Michaelem Stokesem a dalšími," prozradil deníku Huffington Post Alex.

Ten teď směle konkuruje modelům jako je David Beckham či Mark Wahlberg. Ve spodním prádle fotí exkluzivní reklamní kampaně, je jedním z nejvyhledávanějších fitness modelů, touží hrát ve filmu.

Lidé, samozřejmě především ženy a dívky, mu fandí. Na svém facebookovém profilu má skoro sto tisíc fanoušků. Zveřejňuje tu fotky ze svého soukromí i ty "pracovní". Jejich prostřednictvím chce inspirovat postižené lidi, aby se nikdy nevzdávali.

Bývalý voják dnes vede extrémně zdravý život. Dvakrát denně chodí do posilovny, už devět měsíců se nedotkl alkoholu. Tvrdí, že jeho kariéra modela mu pomáhá zůstat střízlivý. Navíc se věnuje hře na kytaru.