Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Dvouhlavé miminko: Obrovský nádor na krku novorozence připomínal druhou hlavu

16. srpna 2013 | 07:37

Když se malý Harry narodil, myslela si jeho matka, že má dvě hlavičky. Čerstvě narozené miminko však mělo na krku obří cystu. Doktorům se nakonec podařilo nádor odstranit a zachránit tak chlapcův život.

"Jakmile jsem uslyšela dětský pláč, byla jsem šťastná, že je porod za mnou. Hned, jak jsem otevřela oči, přišel šok," vzpomíná mladá maminka Ellie. Její syn Harry se totiž narodil s nádorem, který měřil 13 centimetrů. I přesto se do něj prý zamilovala a nepřála si nic jiného, než aby byl její syn v pořádku.

Malý Harry vypadá po operaci jako normální dítě.
Autor: profimedia.cz

Lékaři naštěstí zjistili, že nádor je nezhoubný. Přesto by chlapci překážel při běžných činnostech a způsoboval by mu velké bolesti krku a zad. Začal tedy maratón operací, které byly pro tak malé dítě životu nebezpečné. Po pěti zákrocích se odborníkům konečně podařilo obrovský nádor odstranit, a to bez jakýchkoli zdravotních komplikací.

Harry byl po posledním zákroku starý 15 měsíců, takže je pravděpodobné, že si utrpení nebude v dospělosti pamatovat. "Jsem velmi šťastná, protože Harry je teď normální zdravé dítě. Na jeho krku zbyla po nádoru jen jizva," svěřila se šťastná matka.

Malý Harry měl tehdy velké štěstí, že byl porod proveden přirozenou cestou. Lékaři totiž řekli, že při císařském řezu by bylo velké riziko naříznutí nádoru, kvůli kterému by chlapec vykrvácel. Naštěstí vše dobře dopadlo a Harryho čekají už jen estetické operace, díky kterým bude jizva téměř neviditelná.