Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Umírajícímu otci splnila poslední přání, zatančila si s ním na své fingované svatbě

31. července 2013 | 06:00

Nádherné svatební šaty, závoj, dokonalý make-up, nastrojení svatební hosté. Vše jako na každé jiné svatbě. I když ne tak docela. Ženich totiž tentokrát chybí. A není to proto, že by si to na poslední chvíli rozmyslel. Tahle svatba je totiž celá jen naoko. Je to dárek milující dcery umírajícímu otci.

Tanec s otcem je pro většinu mladých žen jedním z nejdůležitějších momentů jejich svatby. Odjakživa se na něj těšila a snila o něm i pětadvacetiletá Rachel Wolf. Jenže osud tomu chtěl jinak. Její otec, doktor James Wolf, totiž náhle onemocněl zákeřnou nemocí.

Šance vyléčit jeho rakovinu slinivky břišní byla mizivá. Lékaři mu dali jen tři měsíce života. S tím se však Rachel nedokázala smířit. Nechtěla přijít o ten pocit, nechat se v bílých šatech unášet po parketu milovaným otcem.

Rachel si se svým umírajícím otcem zatančila první a zároveň bohužel také poslední tanec.
Autor: reprofoto youtube.com

Svatba bez ženicha

Dlouho proto neváhala a zorganizovala fiktivní svatbu se vším všudy. Sněhobílou róbou, závojem, dokonalým make-upem i svatební hostinou. Jen ženich chyběl. Rachel totiž s nikým právě teď nechodí.

A došlo samozřejmě i na vysněný tanec. Na slova písně "Popelka" Stevena Curtise Chapmana společně pluli po parketu ve vzájemném láskyplném obětí. Oči jim zářily štěstím, nenucená konverzace vyvolávala úsměv v jejich tvářích.

Rachel si se svým umírajícím otcem zatančila první a zároveň bohužel také poslední tanec.
Autor: reprofoto youtube.com
"Je hodně věcí, které by člověk měl zažít společně se svojí dcerou. A tohle je jednou z nich. Jsem šťastný, že jsem dostal tu šanci," prozradil se slzami v očích na videu umírající muž, který v objetí své dcery září štěstím.

Z nemocnice rovnou na parket

Jen několik hodin před tímto velkým okamžikem byl ale ještě v nemocnici. Zesláblý po chemoterapiích a unavený vyčerpávajícím bojem s těžkou nemocí, se sám nedokázal ani obléci. Pomoct mu musela manželka Jeanine. Na "svatbu" své dcery ale dorazil právě včas, aby ji vyzval k tanci.

Rachel si se svým umírajícím otcem zatančila první a zároveň bohužel také poslední tanec.
Autor: reprofoto youtube.com
A i když by se umírající muž asi neměl takhle namáhat, tančil dál i poté, co píseň "Popelka" skončila: se svojí druhou dcerou Lauren a potom i se svojí ženou. A v moment, kdy si mysleli, že už je konec, se přidala celá rodina.

Byla to nádherná oslava. Možná ne taková, jakou si Rachel na svůj svatební den vysnila, ale jisté je, že na tenhle večer nikdy nezapomene. Stejně jako šťastný otec.

"Každý den máme na výběr. Můžeme osoby kolem nás milovat, ignorovat nebo i nenávidět. Dřív nebo později ale zjistíme, že jsou tyhle vztahy těmi nejdůležitějšími v našem životě. Všechno ostatní je jen iluze," dodal doktor Wolf.