Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kdysi nejtlustší muž světa pózuje nahý, nemá na operaci

4. června 2013 | 17:00

Před pěti lety se pyšnil titulem "Nejtlustší muž světa". Vážil téměř půl tuny. Dnes je Paul Mason (52) o 300 kilo lehčí, a přesto zoufalý. Na těle mu totiž přebývá 50 kilo vytahané kůže. Pojišťovna však nechce operaci zaplatit.

"Chci, aby se na mě všichni ti odborníci podívali a řekli si, že už je nejvyšší čas, aby mi pomohli. Moje kůže je tak těžká, že mi mezi nohami a okolo stehen doslova praská," zdůvodnil svůj podivný čin britskému deníku The Sun dvaapadesátiletý Paul.

Ten místo toho, aby se ze své znvou nabité "svobody" radoval, propadá zoufalství. Zdravotní pojišťovna mu totiž zatím odmítá plastickou operaci uhradit.

"Sdělili mi, že musím mít alespoň dva roky před operací "stabilní váhu". Jinak prý nemám nárok. Tak dlouho ale čekat nemůžu," prozradil Paul, kterému visící kůže brání v pohybu a v záhybech se mu dělají bolestivé vředy.

Zoufalý Paul Mason pózuje nahý, aby získal peníze na odstranění přebytečné kůže.
Autor: profimedia.cz

Ze zoufalství se proto nechal nafotit v "Adamově rouše", aby zaměstnancům pojišťovny ukázal, že s takovou "přítěží" se skutečně žít nedá. Doufá, že tak přesvědčí zodpovědné pracovníky, aby mu potřebný zákrok schválili.

Bývalý pošťák se své morbidní nadváhy zbavil díky bypassu žaludku. Před třemi lety mu lékaři během chirurgického zákroku za v přepočtu více než půl milionu korun z žaludku vytvořili malý váček a přecpávání byl konec.