Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Podvod: Finalistka soutěže krásy byla kluk

31. května 2013 | 07:00

Pammy Rose je dvacetiletá  štíhlá blondýnka s dlouhými řasami, která se probojovala mezi šest finalistek soutěže krásy. Nebylo by na tom nic divného, kdyby Pammy nebyla transgender, tedy že se narodila jako muž.

vypadá jako kterákoli jiná dívka jejího věku. Zajímá se o módu, ráda se líčí a krášlí a nejlépe se cítí mezi svými kamarádkami. Jenže není jako ony.

Když byly Pammy čtyři roky, byla ještě chlapečkem jménem Paul Witton. Tehdy se svěřila své mamince, že nechce být ve svém těle. Ještě nějaký čas trvalo, než rodiče pochopili, že toto přání není jen dětskou hrou. Teprve jako teenager se rozhodla bojovat se svými úzkostmi, nechala si narůst vlasy, které si obarvila na platinovou blond a začala se oblékat i chovat jako dívka. Cítila se mnohem lépe, ale její spolužáci její novou identitu nepřijali a se stala obětí šikany. „Křičeli na mě transko a říkali, že jsem šílenec. Bavila jsem se s dívkami a byla jednou z nich, ale pořád jsem měla pocit, že mi nikdo nerozumí.“ Vypráví svůj příběh krásná blondýnka.

Pammy Rose
Autor: Facebook.com
Cesta k vysněnému pohlaví

Rok poté, co se začala oblékat jako dívka, byla Pammy diagnostikována jako transgender neboli transsexuál a mohla se začít připravovat na změnu pohlaví. Během dalších tří let dojížděla každý měsíc do Londýna a Leedsu na lékařská vyšetření a psychologická sezení. Začala brát hormony, aby se zabránilo růstu vousů a hrubnutí hlasu a naopak aby se podpořil růst prsou. Když bylo blondýnce 19 let, bylo jí oficiálně změněno jméno z Paula na Pammy a aby to oslavila, přihlásila se do soutěže krásy.

Pammy Rose
Autor: Facebook.com
Nečekaný úspěch

„Poté, co jsem se přihlásila do soutěže krásy a byla přijatá, jsem se cítila jako opravdová žena. Byla jsem nervózní, když jsem nahrávala svojí fotku na stránky soutěže, protože jsem nevěděla, jaké budou reakce.“ Vzpomíná dívka, která porotcům nejprve neřekla, že se narodila jako chlapec. „V prvním kole rozhodoval počet hlasů, které fotografie dostane. Byla jsem překvapená, že jsem jich dostala tolik a jsem za to ráda.“ Vypráví blondýnka, která dostala 300 hlasů za jediný den, což byl jeden z největších počtů. Dostala se tak mezi 40 dívek, které postoupily do dalšího kola.

Pammy Rose
Autor: Facebook.com
S pravdou ven

Když se Pammy dostala mezi šest nejkrásnějších dívek, rozhodla se organizátorům soutěže prozradit své tajemství, tedy to, že ještě není tak úplně ženou. Přesto že se ženou stane až letos v září, kdy se podrobí operativní změně pohlaví, dovolili jí organizátoři v soutěži pokračovat. „Byla jsem nadšená. Nikdy by mě nenapadlo, že bych se mohla dostat tak daleko. To, že jsem se dostala do finále ukázalo všem, kteří mě šikanovali a napadali, že nejsem divná a že mohu být právoplatnou ženou. Jsem na sebe opravdu hrdá.“

„Soutěž změnila můj život. Dostala jsem spoustu krásných mailů, které mě opravdu dojaly. Doufám, že moje vystoupení pomůže lidem jako jsem já, aby vystoupili ze své ulity a byli šťastní. Před třemi lety mě všichni šikanovali, dnes říkají, že jsem krásná dívka. To je moje satisfakce.“ Směje se Pammy a dodává, že nikdy nebyla šťastnější.