Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Žena je závislá na opalování, děti však před sluncem úzkostlivě chrání

22. května 2013 | 06:00

VIDEO: V soláriu tráví dvacet minut denně, pět dní v týdnu. I když se bojí rakoviny, bez opáleného vzhledu nemůže Američanka Sarah Willman (30) žít. Stala se na něm doslova závislá.

"Do solária jsem začala chodit už když mi bylo čtrnáct let, ale každý den jsem se opalovala až když mi bylo asi sedmnáct a bylo pro mě snazší odejít z domu, aniž bych musela vysvětlovat rodičům, kam vlastně jdu," prozradila matka dvou dětí ze Severní Dakoty.

"Měla jsem pocit, že musím být perfektní, štíhlá a opálená dívka. Snažila jsem se zapadnout do kolektivu, být oblíbená a v pohodě," dodala třicetiletá Sarah, pro kterou je opálená pleť doslova maskou, za kterou se od dětství skrývá.

Sarah Willman je ve svém okolí známá jako bronzová Barbie.
Autor: profimedia.cz
Modelka na částečný úvazek přiznává, že už roky trpí nízkým sebevědomím a opálená se cítí mnohem lépe. Už na vysoké škole, když se její závislost začala vymykat kontrole, si kvůli svému umělému vzhledu vysloužila přezdívku "Malibu Barbie".

"Než se mi narodily děti, dokázala jsem utratit i pět set dolarů měsíčně za nové oblečení. Bylo pro mě důležité, abych pořád vypadala dobře," řekla Sarah, která díky svým peroxidovým vlasům, opálení a 'Barbie girl' vizáži získala práci jako modelka na částečný úvazek.

Sarah Willman je ve svém okolí známá jako bronzová Barbie.
Autor: profimedia.cz
A co na její nezdravou závislost říká manžel Andrew (27)? Příliš nadšený není! "Sarah je krásná taková, jaká je. Nepotřebuje žádné falešné opálení," tvrdí, a dodává: "I když jí ale říkám, ať už do solária nechodí, ona se tam stejně tajně vyplíží. Ať už při polední pauze v práci nebo v noci, když spím."

Mladá žena, která je matkou dvou dětí, si plně uvědomuje, že každodenním pobytem v soláriu riskuje své zdraví i život. "Nedokázala jsem s tím přestat, ale snažila jsem se. Teď to zkusím znovu. Bojím se totiž, že dostanu rakovinu," říká.

"Chci s tím skoncovat dřív, než bude pozdě, abych tu mohla být pro své děti," dodává. Netají se ani tím, že dcerce Bridget nedovoluje se opalovat. Před slunečními paprsky jí pečlivě chrání. "Nepřeju si, aby mé děti někdy navštívily nějaké solárium."