Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pár je závislý na plození dětí: Čekají už 17. potomka

Pár čeká už sedmnácté dítě.
9. května 2013 | 12:27

Christi a Dave Cason z Lake Elsinore v Kalifornii mají opravdu velkou rodinu. V této chvíli čekají své sedmnácté dítě a rádi by se dostali na úctyhodných 20 potomků.

Jedenačtyřicetiletá Christi říká: „Nemyslím si, že jsem závislá na těhotenství , jen jsme nikdy necítili, že by naše rodina už byla kompletní.“  Po porodu nejmladšího syna Nathaniela (2), se pokoušeli o další miminko, ale bohužel neúspěšně. Pak se ale v září roku 2012 rozhodli podstoupit léčbu stimulující hormony potřebné k ovulaci. „Byli jsme zoufalí, opravdu jsme chtěli další dítě. V minulosti jsem s otěhotněním neměla problémy, až teď,“, vypráví nastávající maminka.

Smutné Vánoce

Po hormonální léčbě se Christi konečně podařilo otěhotnět, ale tři dny před Štědrým dnem tragicky o miminko přišla a tato událost rodinu velice zasáhla. Nedávno ale na svém blogu zveřejnili radostnou zprávu o sedmnáctém těhotenství. „Cítím se opravdu skvěle a věřím v pozitivní budoucnost. Myslím, že naše osmnácté dítě budeme moci počnout bez hormonální léčby,“ prozradila své plány do budoucna nastávající matka.

Pár čeká už sedmnácté dítě
Autor: thecasoncrew.blogspot.com
Vnuci jsou starší než děti

Pár se ale netěší jen rodičovským povinnostem, ale i těm prarodičovským. Nejstarší dcera Jessica (23) porodila syna Jaedyna a postarala se tak o další generaci rodiny. „Nemáme velkou rodinu z nějakých náboženských důvodů, ale jednoduše proto, že se milujeme,“ vysvětluje Dave a pokračuje: „Víme, že si sedmnácté dítě můžeme dovolit a že každé z nich bude mít dostatek lásky. Doufáme, že nás lidé neodsoudí.“

Pár čeká už sedmnácté dítě
Autor: thecasoncrew.blogspot.com
Den začíná v 5

Každý den pro rodinu začíná už v 5 ráno, kdy Dave odchází do práce a Christi začíná vypravovat děti do školy. Když všichni odejdou, pustí se Christi do domácích prací, které jí zaberou celý den, kdy například vypere 3-7 praček prádla. Každý den ke snídani spořádají dvě krabice cereálií, 4 litry mléka a za jídlo utratí měsíčně neuvěřitelných 1 600 dolarů (skoro 31 tisíc Kč), za účty a výdaje pak zaplatí 1 900 dolarů (více jak 36 tisíc Kč). Přesto že si nemohou dovolit odjet všichni společně na dovolenou, sem tam si rádi občas někam vyrazí.