Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dojemné! Chlapec (3) obětoval své vlasy pro děti s rakovinou

2. dubna 2013 | 15:30

VIDEO: Po pás dlouhé blonďaté vlasy byly tři roky jeho chloubou. Rostly mu od narození. Přesto se jich teď malý Elijah Edney (3) bez zaváhání vzdal. Chtěl, aby z nich vyrobili paruky pro děti, které po chemoterapii přišly o vlasy.

"Elijah nikdy nechtěl, abych mu jeho vlásky nechala ostříhat. Měl už je tak dlouhé, že si ho lidé na ulici pletli s dívkou," prozradila hrdá sedmadvacetiletá maminka Amber a dodala:

"Denně jsem mu je myla a fénovala. Hodiny jsem trávila jejich kartáčováním. Za speciální šampóny a kondicionéry jsem za tu dobu utratila tisíce liber."

Tomu všemu je teď ale konec. Malý Elijah se totiž rozhodl věnovat své vlasy na charitu. Přál si, aby je použili při výrobě paruk pro děti, které onemocněly rakovinou či jinou nemocí, kvůli které přišly o vlasy.

Kadeřník Mike Walters (79) svázal Elijahovi vlasy do ohonu, který pak celý ustřihl. Následně mu vlásky sestříhal do slušivého chlapeckého účesu.
Autor: profimedia.cz
Přestože chlapec u holiče v životě nebyl, zvládl celou proceduru statečně. Kadeřník Mike Walters (79) svázal Elijahovi vlasy do ohonu, který pak celý ustřihl. Následně mu vlásky sestříhal do slušivého chlapeckého účesu.

"Miluju to!", pronesl Elijah, když pak svůj nový sestřih
ze všech stran pečlivě zkontroloval ve velkém nástěnném zrcadle.

krátké vlasy Elijahovi sluší a navíc svým činem pomůže dětem, které přišly o své vlasy.
Autor: profimedia.cz
A šťastná je i chlapcova matka. "Myslím, že tenhle moderní krátký účes se bude podstatně lépe udržovat," řekla.

Chlapcův dojemný čin vyvolal v jeho okolí obrovskou vlnu solidarity. Sousedi, známí, ale i úplně cizí lidé přispěli nějakou tou librou.

"Potřebovali jsem 350 liber (v přepočtu cca 11 000 korun) na to, aby z Elijahových vlásků mohli vyrobit jednu paruku. Teď, když se sešlo už více než 1 000 liber doufáme, že se podaří vyrobit paruk víc," prozradila Amber, která syna za jeho statečnost a neuvěřitelnou obětavost odměnila dvěma živými želvami a ošatkou velikonočních vajíček.