Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Podnikavá školačka: Je jí šest a vydělává milióny!

19. března 2013 | 14:00

Zatímco jiné holčičky jejího věku tráví volný čas hrou s panenkami, Isabella Barrett (6) po škole usedá s pastelkami k bloku a navrhuje šperky pro vlastní obchod s názvem Glitzy Girl.

"Je to vážně legrace. Já jsem šéf!," prozradila cílevědomá dívenka v rozhovoru pro americkou mutaci magazínu In Touch.

A šéfování jí skutečně jde. Během loňského roku jí vlastní kolekce s názvem Glitzy Girl vydělala v přepočtu více než dvacet miliónů korun.

Nic není "zadarmo"

Za obrovským úspěchem Isabelly je však její účinkování v kontroverzní americké reality show Toddlers and Tiaras. Bizarní soutěži dětských královen krásy.

Isabelle s maminkou Susanne, která bedlivě na podnikání své dcery dohlíží.
Autor: facebook.com

A právě téhle show holčička vděčí i za nápad navrhovat a prodávat vlastní šperky. Pokaždé, když soutěž vyhrála, nechala si na svůj náramek vyrobit malou destičkou se získaným titulem.

Podnikavá dívka

Důvod je zcela prozaický, dělala to proto, "aby se mohla chlubit svými úspěchy", jak vysvětlila Isabellina matka Susanna. Dalším holčičkám se ale náramek tak líbil, že toužili po podobném.

Účast v bizarních soutěžích dětských královen krásy měla být jen "odrazovým můstkem" pro další projekty.
Autor: facebook.com

Matka s dcerou se proto rozhodly využít získané popularity a založili e-shop. Kolekce Glitzy Girls neobsahuje jen Isabellou navrhované šperky. Děvčátka si mohou vybírat ze široké nabídky lesků na rty a úžasných mikin.

Milionářkou v šesti

O finance a chod firmy samozřejmě pečuje maminka Susanne, na návrhy ale dohlíží malá Isabelle. "Sama vymýšlí každý přívěšek, schvaluje barvu každého lesku na rty. Miluje všechno, co je cool!," říká matka.

Ta spravuje obrovské výdělky, které obchod přináší. Dceři údajně zřídila svěřenecký fond. K vydělaným penězům ale Isabelle bude mít přístup až v den svých osmnáctých narozenin.

Milující matka nebo vypočítavá obchodnice?

Susanne se netají tím, že ona i její dcera vždycky chtěly účast v dětských soutěžích krásy použít pouze jako "odrazový můstek" pro další projekty.

"Pomohlo nám to vydláždit cestu až na místo, kde jsme teď," vysvětluje. A jak se zdá, z toho, že zpeněžuje slávu své dcery, nemá vůbec žádné výčitky svědomí. "Je čas naskočit do rozjetého vlaku plného peněz," tvrdí.