Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šokující! Ženě prsní implantát protrhl kůži, trčel jí ven z těla

19. března 2013 | 06:00

Obrovský šok zažila mladá žena když zjistila, že jí silikonový prsní implantát prorazil kůži na hrudi a dere se ven. Lauren Yardley (25) teď varuje všechny ženy před komplikacemi, které s sebou plastika ňader přináší.

"Nemohla jsem tomu uvěřit, když jsem zjistila, že mi implantát čouhá ven z těla. Nejdřív to vypadalo jako puchýř, ale během týdne se to pořád zvětšovalo," prozradila dívka britskému listu Daily Mail a dodala:

"Necítila jsem žádnou bolest, bylo to jen nepříjemné. Na to místo jsem si přes ňadro neviděla. Když jsem to ale ukázala kamarádce, vyděsila se a řekla, že musím hned k lékaři."

A šokovaný byl i lékař v nemocnici, který nikdy nic takového neviděl. "Nemohl uvěřit, že jsem nedostala septický šok," řekla Lauren.

Lauren byla ze svého chlapeckého hrudníku nešťastná, rozhodla se proto pro plastickou operaci.
Autor: profimedia.cz

Komplexy vyřeší plastika

Vše přitom začalo zcela nevinně. K Lauren příroda bohužel nebyla příliš štědrá. Nadělila jí plochý "chlapecký" hrudník. Rozhodla se proto podstoupit plastickou operaci a prsa si nechat zvětšit.

Když v roce 2009 první zákrok podstoupila, zaplatila za něj v přepočtu asi 120 tisíc korun. Pouhé dva měsíce po operaci však přišly komplikace. Pravé ňadro bylo větší a tvrdší.

Když se tělo vzpírá

Lékaři diagnostikovali kapsulární kontrakturu, stav při němž tělo implantát odmítá. Byla nutná další operace. Ta Lauren přišla v přepočtu na 25 tisíc.

Za další dva měsíce jí však nový implantát doslova "vyhřezl" z těla. Čerstvě zjizvená tkáň zkrátka nápor silikonu nevydržela.

Z košíčků velikosti A si Lauren nechala udělat DD, její tělo však implantáty nepřijalo.
Autor: profimedia.cz
S "vycpávkou" v podprsence

I když byl implantát ženě z těla okamžitě vyjmut, chirurgové ho nemohli nahradit jiným. Bylo třeba, aby se předchozími problémy zatížené tělo zregenerovalo.

Ani tyto problémy však Lauren neodradil od touhy splnit si svůj velký sen. Na třetí operaci, která jí stála v přepočtu dalších 30 tisíc, si ale musela dlouhých sedm měsíců počkat. Po světě tak víc než půl roku chodila jen s jedním implantátem. Podprsenku si musela "vycpávat" umělými výplněmi.

Do třetice všeho dobrého

Třetí operace se už naštěstí podařila. Tělo silikonový implantát konečně přijalo. Rekonvalescence proběhla bez jakýchkoliv komplikací.

Přesto se Lauren rozhodla svůj příběh zveřejnit a varovat tak všechny ženy před možnými komplikacemi, které s sebou plastika ňader přináší.