Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Neuvěřitelná proměna! Za 19 měsíců zhubla 120 kilo a našla lásku

13. března 2013 | 06:00

Morbidně obézní mladá žena dokázala téměř nemožné. Kebab, hranolky a koblihy vyměnila Emma Sealey (33) za koktejly a cereální tyčinky a za pouhý rok a půl shodila dvě třetiny své původní váhy.

"Když se má váha přehoupla přes 180 kilo a musela jsem si kupovat oblečení ve velikosti 32 (česká velikost 62), bylo mi jasné, že s tím musím něco dělat. Lékaři mě navíc upozornili, že pokud rychle nezhubnu, brzy zemřu," vzpomíná třiatřicetiletá Emma.

Ta s nadváhou bojovala už od dětství. Když jí bylo osm let, vážila víc než padesát kilo a když byla v jedenácti poslána na internátní školu, nasadil jí ředitel přísnou dietu.

Nikdo ale nekontroloval, co a kolik jí v soukromí svého pokoje. Dospívající Emma ignorovala rady svého oblíbeného učitele a cpala se pizzou, hranolky, kebabem a koblihami.

Proměna Emmy Sealey je neuvěřitelná
Autor: Facebook
S každým rokem její váha stoupala. V šestnácti nosila velikost 16 (česká 44), v osmnácti 18, ve dvaadvaceti 22. A stále přibírala...

"Cítila jsem se vězněm ve vlastním domě. Byla jsem zoufalá. Chtěla jsem chodit ven, ale styděla jsem se za to, jak vypadám," vzpomíná Emma.

Když už vážila 180 kilo, přišel její lékař s varováním, že pokud s tím rychle něco neudělá, bude mrtvá dřív, než oslaví čtyřicáté narozeniny.

Proměna Emmy Sealey je neuvěřitelná
Autor: Facebook
"Máma chtěla, abych si nechala udělat bypass žaludku, ale já jsem byla přesvědčená, že když jsem se do takového stavu dokázala sama přivést, musím se z něj taky sama dostat," prohlásila Emma.

Během jediného odpoledne vyházela ze všech skříněk i špajzu všechny čokolády i chipsy a požádala přítele, aby jí vyfotil. Tak začal vznikat fotografický deníček jejích úspěchů.

Proměna Emmy Sealey je neuvěřitelná
Autor: Facebook/Emma Sealey
"Byla to pro mě obrovská motivace, když jsem na těch fotkách viděla, jak se mé tělo mění. Jen díky těm obrázkům jsem a dosáhla své vysněné postavy," říká dnes už štíhlá Emma.

Šťastná a dnes už právem sebevědomá mladá žena teď chystá se svým snoubencem Brianem (42) svatbu a těší se, jak uličkou k oltáři půjde ve svatebních šatech velikosti 10 (naše 38).

Emmin jídelníček před tím, než začala hubnout

Snídaně: žádná
Oběd: klobása v rohlíku, vepřová paštika, sendviče a hranolky
Večeře: Jídlo z rychlého občerstvení
Svačiny: chipsy, sušenky, koláče, čokoládové tyčinky
Nápoje: Káva, čaj, plnotučné mléko, sladké limonády, mošt a víno

Emmin jídelníček během diety

Jídlo: 3x denně speciální dietní polévky a koktejly v prášku
Nápoje: Voda nebo káva nebo čaj (bez cukru)
Po 12 týdnech: přidané jedno malé jídlo denně

Současný jídelníček

Snídaně: ovesné vločky, odstředěné mléko nebo ovocný salát
Oběd: sendvič s tuňákem a light majonézou
Večeře: kuřecí maso nebo ryba s dušenou zeleninou a rýží
Svačiny: ovoce
Nápoje: Voda, káva, čaj