Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Muž zhubl 100 kilo. Jak? Jenom přestal pít pivo!

20. února 2013 | 06:00

Že pivo dělá krásná těla? Tak to teda rozhodně ne! O tom se přesvědčil i Martin Jones, který jich do sebe za večer dokázal "naládovat" i dvacet! Po výhružce doktorů, že je vážně ohrožen na životě, se rozhodl jednat a svého milovaného moku se vzdal.

Když bylo Martinovi pouhých 19 let, doktoři mu řekli, že se nedožije svých 30. narozenin. Vážil totiž přes 200kg a za jeden večer v hospodě zvládl pravidelně vypít přes 20 piv.
 
Jones byl opravdu velmi obézní, a proto mu lékaři doporučili bandáž žaludku a plastickou operaci břicha, ale mladík se rozhodl si pomůže sám.

Tvrdě bojoval tři roky

Za tři roky ze svého jídelníčku úplně vynechal rychlé občerstvení a veškerý alkohol. Postupem času se opřel i do sportování. Mladík odmítal i pozvání do hospody od svých kamarádů. Nespočet piv vyměnil za jednu sklenici pomerančové šťávy.

 „Se svými kamarády jsem dříve chodil do hospody každý víkend – jeden večer jsem vypil dokonce 24 piv. Po každém náročném večeru jsem si cestou domů dal kebab. Nikdy mě nenapadlo, že by to mohlo mít takové následky,“ vzpomíná Martin. "A nijak mé váze nepomohla ani práce v továrně na sušenky, která znamenala celodenní obrovské pokušení," dodává.


Váha ukazovala „error“

Martin nedokáže přesně říct, kolik v době největší obezity vážil. Přiznal ale, že když si stoupl na váhu, která byla do 200kg, na displeji vyskočil nápis „error“. byl tak tlustý, že rozbil několik osobních vah!

Odmítnutí plastické operace

Martinovi se podařilo shodit více než půlku své tělesné váhy, a to vše zvládl úplně sám bez operací a lékařských procedur. Ovšem pojišťovna odmítla zaplatit odstranění přebytečné kůže na jeho břiše.

„Byl jsem opravdu naštvaný, že byli ochotni zaplatit bandáž žaludku i plastickou operaci, ale když jsem se rozhodl všechno zvládnout sám, nabídku stáhli,“ stěžuje si Martin.

Operace by stála přes čtvrt milionu korun a to si, bohužel, tento sympatický bojovník nemůže dovolit. I přesto, že nevidíme, jak moc povolené kůže se skrývá pod jeho oblečením, jeho změna je úžasná! Mladík velmi prokoukl a nám připadá i docela sexy. Nemyslíte?

Martin Jones se musel vzdát své závislosti na zlatavém moku.
Autor: Profimedia.cz