Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dárek od srdce: K Valentýnu dala svému příteli ledvinu!

19. února 2013 | 06:00

Po pouhém roce chození se žena rozhodla věnovat  svému partnerovi k Valentýnu to nejdražší, co mohla: život. Travis Spire-Sweet (30) podstoupil operaci ledviny, kterou mu darovala jeho láska Taesha Benson (32).


Travis se narodil s ledvinou, která fungovala jen napůl. Na seznamu čekatelů na dárce byl zhruba 12 měsíců, když se ho jeho přítelkyně Taesha zeptala, jestli by to mohla být právě ona, kdo by mu daroval ledvinu. Testy potvrdily, že je vhodným dárcem a pak už mělo vše rychlý spád. Dnes se společně zotavují z náročných operací.

Dvojitá operace

„Když jsem se probudil z narkózy, tak jsem se naklonil a viděl jsem, že je v pořádku,“ říká o svých prvních pocitech Travis. „Myslel jsem jen na to, že mi zachránila život,“ dodává dojatě.

Nejsem odvážná!

„Nešla jsem do toho, protože jsem byla odvážná. Ale protože jsem se o Travise strašně moc bála. V den operace jsem byla hrozně vyděšená. Přesto jsem ale věděla, že to je správné rozhodnutí,“ říká Taesha, která se svému příteli rozhodla darovat ledvinu po relativně krátkém, ročním vztahu.

Travis a Taesha se s životem umí poprat.
Autor: Facebook.com

„Čím více jsem Travise poznávala, tím více jsem si všímala jeho lásky k životu. Není moc lidí, kteří mají tak skvělou osobnost, charakter a optimismus, jako má právě on. Prostě se tak stalo a za to štěstí, že jsem ho potkala zrovna já, budu vděčná celý život. Díky němu jsem se zamilovala. Do něj i do života.“

Šance na život

Zatímco 14. února si mnoha zamilovaných vyznávalo lásku a slavilo Valentýna, málokdo asi ví, že v ten samý den se slaví i Národní den dárců. Ten byl ustanoven v roce 1998 proto, aby se zvýšilo povědomí o významu dárcovských orgánů.

Darovali byste ledvinu svému partnerovi?
94,7%
5,3%
Děkujeme za Váš hlas!
848 hlasů
47 hlasů

Autor: ema