Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívka umírá na rakovinu: Sepsala si srdceryvný seznam přání

5. února 2013 | 06:00

Výlet do lázní, svatební šaty, nebo dovolená u moře.  Skromné, ale srdcervoucí přání jednadvacetileté Spehanie Knight, která umírá na rakovinu kostí. Nikdo neví, kolik času jí ještě zbývá, a tak se rozhodla sepsat seznam toho, co by chtěla zažít v těch několika málo měsících, které jí zbývají.

Když jí bylo 17, dozvěděla se, že má rakovinu. Nikoho by ale nenapadlo, že za pouhé čtyři roky potom bude tak blízko smrti. Stephanie svůj boj o život nevzdává. Na svých stránkách uveřejnila tzv. Wish list (seznam přání), který by chtěla zažít předtím, než zemře.

Poslední přání

"Steph se vždycky chtěla vdát a mít kopu dětí. Bohužel je ale těžké najít si partnera, když jste skoro neustále v nemocnici," říká Stephaniina sestra. "Moc si přeje zažít něco jako rozlučku se svobodou, kde by byly luxusní koktejly a nazí číšníci. Už jsme se domluvili s místním barem, že jí to zařídíme, pokud to ovšem její stav ještě dovolí," dodává smutně.

Zdánlivá výhra

Slečna Knightová byla diagnostikována v roce 2009. Lékaři jí zjistili Ewingův sarkom (nádory vznikající v kostech) a s ním spojený nádor v pánvi o velikosti tenisového míčku. Nádor extrémně rychle rostl a zanedlouho pohltil celou pánev.

Stephanie se sestrou
Autor: Facebook.com

Steph podstoupila deset chemoterapií a několik radioterapií a po roce nádory vymizely. Vrátila se zpět na univerzitu a po jejím dokončení začala pracovat v mateřské školce.

Kolik času jí zbývá?

V roce 2012 se rakovina opět vrátila. Došlo to tak daleko, že Stephanii museli lékaři amputovat pravou nohu a kus pánve. Rakovina začala metastázovat a nádory se mladé ženě objevily i na plicích. Lékaři oznámili zdrcené rodině, že dívce zachránit život nemohou, ale budou dělat maximum pro to, aby jí ho co nejvíce prodloužili.

Seznam přání Stephanie Knight:

 

- Pozorovat západ slunce z nejkrásnějších míst.

- Jet do lázní.

- Jít nakupovat do obchodního centra.

- Jít do baru, kde budou obsluhovat nazí číšníci.

- Zapařit si a normálně se opít.

- Abych mohla řídit.

- Jet na dovolenou All Inclusive.

- Potkat vévodkyni Kate a prince Williama.

- Aby se táta setkal s fotbalovým týmem Manchester United.

- Jet na dovolenou s celou rodinou a psy tam, kde bychom byli úplně sami.
Autor: ema