Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejtlustší muž světa zhubl 300 kg a říká: Chci se stát kulturistou!

8. ledna 2013 | 06:00

Paul Mason (51) zhubl 293 kilo díky žaludeční bandáži. Neuvěřitelně obézní muž na začátku své diety vážil 445 kilo! Nyní je daleko lehčí: chlubí se 152 kily, věří si a říká: "Bude ze mě kulturista"!

Paul začal poctivě a pravidelně chodit do posilovny, aby zpevnil svoje ochablé tělo. Díky bandáži žaludku sice shodil více jak polovinu své původní váhy, povislá kůže ale nevypadá vůbec vábně.

"Neumím s těmi stroji v posilovnách zacházet, ani nevím na co všechny jsou, ale hrozně se těším, že začnu konečně cvičit. Vím, že si v nejbližší době určitě nebudu moct zahrát fotbal. Posilování bude zatím stačit a doufám, že se díky němu dostanu do formy."

Mluvčí posilovny, kam bude Paul Mason v nejbližších dnech docházet, věří, že to muž zvládne. "Jsem si téměř stoprocentně jistý, že mu jsme schopni pomoct. Ale je také důležité, aby vše prodiskutoval i se svým ošetřujícím lékařem."

Paul totiž v minulosti trpěl poruchou příjmu potravy: Nacpal do sebe až 20 000 kalorií denně!

V roce 2010 ale podstoupil operaci, kdy mu byl žaludek zmenšen na velikost slepičího vejce, a ztratil tolik kilo ze své původní váhy, že se stal světovou raritou.

Autor: ema