Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šokující! Extrémně obézní modelky pózují nahé

22. prosince 2012 | 06:00

Říká se, že objektiv přidává až 8 kilo. U těhle morbidně obézních glamour modelek to však už není tak znatelný rozdíl. Ta nejlehčí z nich váží "jen" 2 metráky, nejtěžší ještě o 70 kilo víc.

"Chtěl jsem ukázat, že na krásu nemají patent jen štíhlí lidé. Můj projekt musel být provokativní, ale zároveň uklidňující. Proto jsem se zaměřil na jejich křivky a ženskost jako formu protestu proti diskriminaci obézních lidí," řekl autor fotografií, šestatřicetiletá italský fotograf Yossi Loloi.

Pro svůj projekt s příznačným názvem Fullbeauty (v překladu Plná krása) si proto umělec vybral zásadně ženy, které rozhodně podvýživou netrpí. Jeho cílem bylo zpochybnit konvenční představy o kráse stanovené médii a společností.

Italský šestatřicetiletý fotograf Yossi Loloi bere své modelky jako umělecká díla.
Autor: profimedia.cz

"Snažil jsem se vytvořit co nejklidnější a nejintimnější, ale zároveň moderní a silné obrazy, jak jen to bylo možné. Vím, že někteří lidé mohou mít při pohledu na ty fotky smíšené pocity, ale nikdy na to nemyslím při práci. Soustředím se na to, aby měli možnost obdivovat něco, co budou mít jen zřídka šanci vidět," svěřil se Yossi v jednom z rozhovorů.

Fascinován extrémně obézními ženami začal být Yossi už v roce 2006, kdy vytvořil první provokativní fotky. Začal s fotografováním modelek známých jako SSBBW - Super Size Big Beautiful Women.

Italský šestatřicetiletý fotograf Yossi Loloi bere své modelky jako umělecká díla.
Autor: profimedia.cz

V současnosti mu pózují jak profesionální modelky, tak "obyčejné" ženy. "Některé z mých modelek jsou nebo byly erotickými modelkami. Další jsou jen ženy, které chtěly být vyfocené a nikdy neměly žádnou zkušenost s pózováním. U těch s focením nikdy nespěchám, to jim pomáhá uvolnit se. Je nesmírně důležité, abychom před vyjmutím fotoaparátu strávili nějaký čas společně a povídali si," řekl Yossi.

Ten ke svým modelkám skutečně přistupuje jako k uměleckým dílům. Na svých uměleckých aktech poukazuje na spojení krásy a formy. Jeho modelky představují živé sochy. "S FullBeauty se snažím zdůraznit, že my všichni máme právo ocenit, jak tyhle ženy vypadají. Nikdo by nám rozhodně neměl diktovat, co se nám má líbit."

Šestatřicetiletý
Autor: profimedia.cz