Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Milan (48): Zjistil jsem, že jsem lesba!

"Konečně můžu nosit sukně," říká Milan.
8. prosince 2012 | 07:00

Transsexuál Milan nad operací uvažoval dlouho. Nakonec dospěl k životnímu rozhodnutí – chce se změnit v ženu, se vším všudy. Ještě před zákrokem nám vyprávěl svůj příběh.

Už v pubertě mě párkrát napadla myšlenka, že kdybych si mohl vybrat pohlaví, byl bych ženou. Nemělo to racionální důvod, nepřevlékali mě do dívčích šatů, jak se u podobně „postižených“ stává, i když bych nebyl proti. Sukně mi připadá praktičtější, obzvlášť v létě.

První sex jsem měl v osmnácti se svou pozdější ženou po dvouletém chození, máme spolu dva syny. Naše manželství bylo nekonfliktní, a pokud jde o sex, platilo sice rčení „Jednou týdně, ještě bídně“, ale ani jednomu to nevadilo.

Indiánská babička

Jediná neobvyklost spočívala v tom, že mě vyloženě baví domácí práce – úklid, nákupy, žehlení, praní. Synové mi ze srandy říkali „indiánská babička“, podle Satinského S tebou mě baví svět, já totiž doma chodil se zástěrou kolem pasu.

Mě ale nelákalo převlékat se za ženu, já jí ve skrytu duše toužil být! O možnosti změnit si pohlaví jsem sice něco zaslechl, ale ne tolik. Navíc tady byla manželka a děti. Až když dospěly a já si o tom přečetl článek, rozhodl jsem se jít k sexuologovi.

Když potvrdil mé zaměření, první úvaha byla – co teď dál? V mém věku pochopitelně nešlo ani tak o sex, spíš o pocit. A já věděl, že v mužském těle dál být nechci!

S pravdou ven

Přijít po pětadvaceti letech společného života domů a říct: „Promiň, ale já s tebou nechci žít jako manžel, protože chci být žena jako ty,“ nebylo lehké. V šoku byli i oba synové, nicméně to akceptovali s tím, že na jejich citech ke mně se nic nemění a budou mě mít rádi jako dřív.

Po podávání hormonů mi přestaly růst vousy, začala se zvětšovat prsa, změnil se mi hlas. Je jasné, že změny neprošly bez povšimnutí. Naštěstí pracuji ve vědeckém ústavu a tam jsou lidé zvyklí na ledacos. Co tomu říkají sousedi, mě nezajímá, protože se stejně budu stěhovat.

Žena, která má ráda ženy

I když jsem se nechtěl rozvést, tak jsem musel. Jediná možnost byla, abychom spolu uzavřeli registrované partnerství. Zní to sice divně, ale mě napadlo, že bychom mohli žít dál jako přítelkyně, přece jen za pětadvacet let jsme na sebe zvyklí. Jenže ona nechtěla.

Nedělám si iluze, že bych byl zvlášť atraktivní partie, na druhou stranu nejsem tlustá, i jako chlapovi mi každý hádal o sedm osm let méně. Snad někoho najdu. V mém věku sice už nejsou vztahy tak založené na sexu, na druhou stranu bych to moc ráda zkusila.

Občas si představuji, jaké to asi bude, milování v roli muže mě totiž skoro vůbec nebavilo, tak třeba to teď bude naopak…

Autor: Jan Janula