Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Příběh čtenářky: Sliboval mi manželství, užíval si ale s jinými

Dozvěděla jsem se, že souběžně se mnou udržoval ještě další dva vztahy. Jedné ženě navykládal, že je úspěšný podnikatel, druhou obral o všechny úspory.
28. října 2012 | 06:02

I když jsem se po bolavém rozchodu snažila užívat si života, chodila tančit, na procházky, postrádala jsem někoho, o koho se můžu opřít. Rozhodla jsem se s tím něco udělat prostřednictvím internetu.

Protože vypadám mladší, než ve skutečnosti jsem, ozvalo se mi na inzerát dost „zajíčků“. Docela mi to lichotilo. S pár muži jsem se sešla, než mě jeden z nich zaujal. Každý večer jsem se těšila na jeho řádky, vždycky mi to zvedlo náladu. Přemýšlela jsem, jaký je, zda si padneme do oka.

Za pár týdnů jsme se konečně sešli. Jiří, jak se jmenoval, vypadal moc dobře a i na něm bylo vidět, že se mu zamlouvám. Šli jsme si sednout do restaurace a tam si spolu dlouhé hodiny povídali. Nemohli jsme se vůbec rozloučit. Domluvili jsme se, že se musíme vidět i druhý den.

Za pár měsíců jsem mu slavnostně předala klíče od svého bytu, aby se nastěhoval. Ani ve snu jsem však netušila, co přijde. Když došlo na to, že se musíme o všechno finančně dělit, jen sliboval, že mi dá peníze hned, jak pobere zálohu, výplatu, vymlouval se, že teď nemá, protože platil na dceru z minulého vztahu atp.

Když už jsem byla hodně naštvaná, dal mi tisícovku s tím, že zbytek bude následovat. Nikdy se tak nestalo. Navíc vysedával každý večer dlouhé hodiny u internetu a nebyla s ním řeč. Když si jednou na chvilku odběhl, mrkla jsem na obrazovku. Tam svítil profi l nějaké Veroniky, která mu vyznávala lásku a on jí ve stejném duchu odpovídal. Porazilo mě to.

Když jsem na něj udeřila, vše popřel. Jenže pak jsem se od jeho matky i bratra dozvěděla, že za nějakou Veronikou opravdu jezdí, že si dokonce volají. Ztratila jsem v něj důvěru, i když se kál, snažil se a sliboval hory, doly. Nakonec jsem mu dala ještě jednu šanci, i když mi bylo jasné, že mě jen využívá.

Hlídala jsem jeho dceru, když potřeboval, trpěla, že bere podporu a nesnaží se najít práci, zatímco já nás živila. Věřila jsem jeho slibům, že jednou se budeme mít jako v pohádce, že musím jen ještě chvilku vydržet. A on si zatím stále dopisoval s různými slečnami na internetu.

Přemýšlela jsem, jestli to nemám opravdu už zabalit, jenže všichni kolem mi říkali, jaký je to pohodový chlap. A pak se mi jednoho dne ozvala jeho bývalá s tím, že jí Jirka dluží peníze. Podle něj to však byla hloupost. Moje pochybnosti uchlácholil tím, že si prý právě našel novou práci a konečně si tak budeme moct něco dovolit.

Chvíli byl klid, než volala jiná slečna s dotazem, kdy už mu přestanu dělat potíže a konečně se s ním rozejdu. Jirka opět vše popřel. Jenže za dva dny už nepřišel z práce, volal a tvrdil mi, že se musí na pár dní „zdejchnout“, že po něm jde mafi e kvůli dluhům. Ani mě to vlastně nepřekvapilo.

Jeho přátelé mi vše potvrdili, a navíc jsem se dozvěděla, že souběžně se mnou udržoval ještě další dva vztahy. Jedné ženě navykládal, že je úspěšný podnikatel, druhou obral o všechny úspory. Šokovalo mě, jakého hada jsem si hřála na prsou. Lhal mi do očí, podváděl mě, vedl trojí život. Doufám, že už mě čeká jen to lepší, že se už nikdy takhle nespálím.

Čtenářka Marcela

Autor: připravila: Kateřina Pokorná