Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Příšerné akné dívku (19) dostalo na přehlídková mola do New Yorku!

18. září 2012 | 10:00

Cassandru Bankson (19) trápí nedokonalá pleť. I přesto ale nedávno odstartovala svou kariéru modelky, a to díky videu, které nahrála na internet. Na něm odhaluje svoje největší tajemství. Odpudivé cystické akné.

Až do nedávna odmítala devatenáctiletá rodačka z Kalifornie chodit do školy, kvůli neustálým posměchům na její pleť. Ve čtrnácti letech jí diagnostikovali cystické akné, po kterém zůstávají nehezké jizvy.

Skvělá kamufláž

Nyní je však stav její pleti  o 70 % lepší díky pravidelným návštěvám u dermatologa. Cassandra začala získávat zpět svoji ztracenou sebedůvěru.

Do podvědomí se dostala minulý rok, když na internet nahrála desetiminutové video, kde odhaluje své speciální triky s makeupem, pomocí nichž pupínky "schovává".

Je to moje součást...

Potom, co se v nahrávce odlíčí, říká: „Cítím se hrozně, tohle pro mě ta nejtěžší věc, co jsem kdy udělala. Ale je to bohužel můj obličej, moje neoddělitelná součást,“ říká se slzami v očích Cassandra.

Problém neschováš

Ke konci videa už vidíte modelku s bezchybnou pletí. Neuvěřitelné! Je téměř k nepoznání. Sami sebe se okamžitě začnete ptát: Kam zmizela ta dívka s odpudivými, hnisavými pupínky?

„A je to! Teď mám poměrně pěknou a čistou pleť," dodává. Přesto je ale vidět, že je to pouze jednorázové řešení. Make-upem dokáže svůj problém zamaskovat, ale v hloubi duše jí trápí to, co skrývá pod ním.

Dnes dobývá přehlídková mola

Cassandra jako modelka.
Autor: Profimedia.cz

 Postupem času se stala už téměř specialistkou a jejím snem je si založit vlastní značku s péčí o pleť. Potom, co se jí podařilo nad nedokonalostmi alespoň z části vyhrát, dobývá přehlídková mola.

Světoví návrháři si jí totiž všimli právě díky videu, které se objevilo na internetu a které do dnešního dne vidělo bezmála 12 milionů lidí!

Naposledy předváděla na newyorském týdnu módy. „Je to jako sen, být tady v New Yorku během Fashion weeku. Cítím se teď mnohem více sebevědomá,“ prohlásila šťastná Cassandra.

  CYSTICKÉ AKNÉ

Tento druh akné je jedním z nejsilnějších, obecně je charakterizován tvrdými, polo tekutými kuličkami pod kůží. Cystické akné je nejběžnější typ, který často končí nevzhlednými jizvami, bohužel také památkou na celý život. Jizev se můžete zbavit jedině laserem.

Autor: luh, Kema