Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šílená posedlost: Žena se stará o 50 miminek, manžel ji kvůli nim opustil

9. září 2012 | 06:19

Kvůli své krevní poruše nemůže mít další děti, ani pracovat, a tak pětinásobná matka svůj život tráví péčí o ty náhradní. Vyměňuje jim plínky, převléká je, bere je na výlety, aby se „nadýchali“ čerstvého vzduchu. Alice Winstone (39) za panenky, které vypadají jako opravdová miminka, už utratila téměř půl milionu.

Když Alice čekala nejmladší dceru Jessicu (12), lékaři jí oznámii, že další těhotenství by mohlo být rizikové kvůli její krevní poruše. Alice byla zoufalá. „Zkoušela jsem si pořídit koťata, dokonce jsem zažádala i o pěstounskou péči, ale nemohla jsem se vyrovnat s tím, že se s těmi dětmi jednou budu muset rozloučit. Začala jsem proto hledat panenky, které by vypadaly jako má opravdová miminka," vzpomíná.

Své první „dítě“ si Emily koupila v přepočtu asi za 6 000 korun. Uviděla ji na zadní straně časopisu a zamilovala se do ní na první pohled. Zanedlouho si pořídila dalších třináct a začala si uvědomovat, že s tím nemůže přestat. Za miminka utratila už téměř půl milionu. Jedna panenka může stát až 40 000 korun, některé mají dokonce falešný srdeční tep.

"Jsou jako živá a mám k nim opravdu blízký vztah. Je to to nejlepší z obou světů – oblékám je, češu je, a to vše bez zašpiněných plínek a bezesných nocí. Ráda je mám blízko sebe, nikdy od nich nejsem daleko moc dlouho." vysvětluje.

Před pěti lety ji dokonce opustil manžel, nedokázal se s její posedlostí vyrovnat. „Chris nechápal, proč se chovám k panenkám jako k opravdovým dětem. Pokoušela jsem se mu vysvětlit, jak mě dělají šťastnou, ale on si myslel, že je to jenom hloupá úchylka.“ říká Alice.

„Panenky ovlivňovaly i náš sexuální život. Chtěla jsem totiž, aby některé z nich spaly s námi v posteli, ale Chris to odmítal. Hádali jsme se i kvůli jiným věcem, ale panenky všechno jen zhoršovaly," vzpomíná.

Navzdory obavám o manželství, cítila Alice k panenkám velmi silné pouto. "Chris říkal, že ho děsily, protože vypadaly tak opravdově. Ale já bych se jich kvůli němu nikdy nevzdala,“ dodává.

„Potom, co Chris odešel, jsem nahradila velkou manželskou postel pohovkou a ložnici proměnila v dětský pokoj. Nepotřebovala jsem pro sebe zbytečně moc místa, takhle se aspoň do pokoje vejdou všechny věci mých panenek,“ dodává Alice.

V domě s ní a s padesáti panenkami žijí ještě tři z jejích dětí (Kyle (17), Charlie (15) a Jessica (12)). Dvě nejstarší (Jade (22) a Ben (21)) se už odstěhovali. „Své vlastní děti samozřejmě miluju víc. Vím, že ta miminka nejsou reálná, nejsem blázen,“ tvrdí pětinásobná matka.

Navzdory tomu, že její živé děti z masa a kostí jsou pro ni důležitější, přiznává, že svého oblíbence Rhyse obléká do značkového oblečení i bot a bere ho často na výlety do zoo. „Rhys je můj miláček, ráda vedle něj spím každou noc v posteli. Oblečení mu nakupuju v Nextu, chci, aby vypadal hezky, říká a dodává: „Nedávno jsem ho vzala do zoo a lidi se zastavovali a říkali, jak je roztomilý. Nemohli uvěřit, když jsem jim řekla, že je to jen panenka. “

Umělá miminka vypadají tak opravdově, že ji jednou dokonce zastavila policejní hlídka, protože vezla čtyři "děti" jen tak posazené na zadní sedačce. „Policista mi oznámil, že musím mít pro každého autosedačku. Když jsem mu řekla, že to jsou jen panenky, nevěřil mi. Musel si myslet, že jsem blázen!“, říká Alice.

Autor: luh, lena