Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Příběh čtenářky: Žárlivostí jsem málem zešílela, chtěl mě vytrestat za můj nezájem

Příběh Pavly je neuvěřitelný. Dokázala se za rekordně krátkou dobu znovu zamilovat, i když vůbec nechtěla
5. srpna 2012 | 06:30

Byly to dva měsíce, co jsem se rozešla po pětiletém vztahu se svojí první láskou. Prožívala jsem černé období, do ničeho se mi nechtělo, mezi lidi už vůbec ne. Byla jsem schopná docházet jen do práce a tam většinu času zírat do zdi.


Netradiční dámská jízda

Když bylo kolegyním jasné, že si takhle koleduji ještě o vyhazov, rozhodly se, že mě co nejrychleji musí zase srovnat. Domluvily mi kadeřnici, kosmetičku, donutily mě k obměně šatníku, vytáhly mě na diskotéku. Trpělivě jsem to všechno snášela, ale stále se cítila pod psa. Když jedna z nich – Kamila – prohlásila, že je u nich příští víkend na vesnici masopust, druhá se toho chytla, že si takhle vychutnáme netradiční dámskou jízdu. Vůbec je nezajímal můj názor, v sobotu ráno v osm zvonili u mého bytu. Odjížděla jsem s nechutí a celou cestu jsem byla pěkně protivná.

Bratr mé kamarádky

U Kamiliných rodičů jsme dostali na přivítanou velkého panáka domácí slivovice a k tomu čerstvé uzené. Chlácholila jsem se, že to snad tak špatné nebude. Když jsme usedli v kuchyni ke stolu, přivedla Kamila svého bratra Romana, aby nás představila. Uzené mi málem zaskočilo v krku. Nikdy by mě nenapadlo, že je její rozvedený bratr takový fešák. Navíc hned trefně zavtipkoval a bez obalu mě pozval na večerní zábavu. Byla jsem z toho tak překvapená, že jsem hned kývla. Nemohla jsem si ale nevšimnout, jak kolegyně významně mrkla na svoji mamku. V tu chvíli mi došlo, že cílem naší výpravy není masopustní oslava, ale přímo Kamilin bratr.

Kamila se ani moc nevytáčela, přiznala, že opravdu jejím cílem bylo hlavně nás dva seznámit. „Brácha je rok rozvedený, staví domek a netouží po ničem jiném, než se usadit a najít si tu pravou. Rád by měl hodně velkou rodinu,“ začala mi vysvětlovat. „Na to zapomeň, já právě teď nechci o vážném vztahu nic slyšet,“ řekla jsem rezolutně. Ona se jen usmála a řekla něco v tom smyslu, že uvidíme. A taky se vidělo.

Nevšímal si mě

Na večerní taneční zábavě byl králem parketu právě Roman. Provedl pěknou řádku holek, ale o mě ani okem nezavadil. Několikrát jsem se přistihla při myšlence, že na každou z těch vesnických holek, které vytáčel, žárlím.  Se mnou totiž prohodil pár slov, jen když procházel okolo mého stolu. Když ani kolem půlnoci nepřišel, aby mě požádal o tanec, sáhla jsem pro kabát a poprosila Kamilu o klíče od domku jejich rodičů. Chtěla jsem jít spát a ještě lépe jít se okamžitě sbalit a odjet domů. A v tu chvíli se situace otočila.

Chtěl mě vytrestat

Roman mě chytnul kolem pasu a vyvedl na vzduch. Prý mě chtěl vytrestat za moje rezolutní stanovisko, které jsem ještě dopoledne sdělila jeho sestře. Nechtěl se nijak vnucovat, když prý po žádném chlapovi netoužím. A já roztála, přiznala jsem, že se mi líbil snad na první pohled, ale nechtěla jsem si to přiznat. Vůbec by mě totiž nenapadlo, že se můžu tak rychle po rozchodu znovu zamilovat. Přivinul mě k sobě, políbil a vlastně už nikdy nepustil.

Dnes máme tři děti

Za dva měsíce od našeho sblížení jsem totiž otěhotněla a po devíti měsících se nám narodila dvojčata. Další dcera přišla po dvou letech. Náš dům se otřásá v základech, nemám ani minutu volnou, ale neměnila bych. Našla jsem svoje druhé já a mám úžasnou kupu dětí, o které snil můj skvělý muž. A Kamilu za její dohazovací schopnosti i teď vychvaluji, kudy chodím.   

Čtenářka Pavla

Autor: Kateřina Pokorná, Kema