Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Emma (23): Porodila jsem v kómatu, dítě byl pro mě šok

2. července 2012 | 07:38

Mladá maminka z Britského Essexu Emma Mynors byla dva týdny v kómatu. Když se probudila, překvapená zjistila, že se jí narodila dcera.

Těhotná Emma Mynors se ocitla v bezvědomí, když zápolila s vážným zápalem plic. Utrpěla navíc dvě mozkové příhody.

Během nechtěného spánku na nemocničním lůžku se však v 29 týdnu probrala její nenarozená dcera a rozhodla se předčasně podívat na svět. Zjistila to sestra při pravidelném ošetření pacientky, a malá Amy se narodila bez většího zásahu přirozenou cestou.

Když se maminka po dvou týdnech probrala, hned jí přinesli její malou dcerku. Překvapením málem opět omdlela, nepamatovala si totiž vůbec, že byla těhotná!

„Sestřičky mi daly do rukou miminko a gratulovaly mi. Nechápala jsem, o čem to mluví,“ vzpomíná Emma.

„Věděla jsem, že jsem vdaná a že mám syna, ale že bych měla mít další dítě? Necítila jsem kontrakce, ani porod, ale mé tělo vědělo co dělat. Zdravá holčička byla na světě a byla moje. Byl to zázrak.“


Takové případy jsou velmi vzácné, stanou se nejvýš dva za deset let, tvrdí lékaři. I když je člověk v kómatu, jeho orgány normálně fungují, tedy i děloha ženy.  Problém ovšem je, že žena v takovém případě nemůže porodu pomoct, netlačí, a tak je opravdu velké štěstí, že malá Amy porod přežila.

Po měsíci pustili zdravou maminku s dcerkou domů, kde je už netrpělivě čekal šťastný tatínek Dean (27) a tříletý syn Conrad.

Autor: INT, bak