Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Příběh čtenářky: Milenec mi zlepšil manželství!

Vendula si našla milence. Ten paradoxně způsobil to, že se její manželství, do té doby nudné a nezáživné, znatelně zpestřilo.
2. června 2012 | 06:00

Poznali jsme se na jedné firemní akci, Honza zastupoval dodavatelskou firmu. Okamžitě mě zaujal, začali jsme se spolu bavit a vyměnili si telefony, samozřejmě zpočátku šlo hlavně o to, kdybychom potřebovali jeden druhého kvůli práci.

Já jsem totiž až do té doby byla věrná manželka a starostlivá matka. Jan však zavolal hned druhý den a pak se ozýval neustále, dokud jsem mu neslíbila, že se sejdeme. Už při prvním obědě bylo jasné, že nejde rozhodně o pracovní setkání, zafungovala mezi námi chemie, přitahovali jsme jeden druhého. Bylo mi jasné, že jde spíše jen o čas, kdy se z nás stanou milenci.

A já jsem nelenila, chtěla jsem být připravená. Objednala jsem se ke kadeřnici, na nehtovou modeláž, nakoupila jsem krásné, svůdné prádlo, má fantazie začala pracovat na plné obrátky, omládla jsem na těle i na duši o hezkých pár let. Zase jsem měla důvod být pro někoho krásná. První noc jsme s Janem strávili v jednom romantickém hotýlku. Bylo to nádherné, měla jsem pocit, jako by šlo o svatební noc.

Vendula si našla milence. Ten paradoxně způsobil to, že se její manželství, do té doby nudné a nezáživné, znatelně zpestřilo.
Autor: Profimedia.cz

Tento rok to bude už pět let, co si pro sebe krademe chvilky. Scházíme se příležitostně a oba se snažíme, aby náš vztah zůstal utajený a netrpěly tím naše rodiny. Asi to bude znít absurdně, ale oba jsme rodinné typy, nedovedeme si život bez svých blízkých představit.

Navíc to máme všechno o to jednodušší, že žijeme více než dvě stě kilometrů od sebe. Rande se pokaždé odehrává na nějakém neznámém místě. Je to zvláštní, ale od té doby, co se s Janem stýkám, jsem doma mnohem tolerantnější. Pubertální řeči mých dětí mě už tolik nerozhodí, pozdní návraty manžela z práce využiji k tomu, že si dám pleťovou masku a napustím si horkou vanu. Uvědomila jsem si ale také, že se s mužem máme pořád hodně rádi, ale nějak jsme zpohodlněli.

Stačilo nám sednout si k televizi a domluvit se o tom, co je potřeba udělat a zařídit. Na nějaké zážitky nebyl čas ani energie. Ale teď se to snažím měnit. Začali jsme jezdit na výlety, cestujeme do ciziny, máme společného koníčka.

Musím říct, že můj utajený vztah prospěl nejen mně, protože jsem zhubla, začala o sebe více dbát, omladila šatník, ale také osvěžil můj manželský život. Neradím ženám najít si milence, ale když už vás něco takového v životě potká, je hloupé se tomu bránit. Pokud tedy najdete míru, a hlavně nikomu neublížíte. Už teď vím, že pokud náš vztah s Janem skončí, budu opět věrná manželka a starostlivá maminka, jen budu asi jiná. Mám větší sebevědomí, vypadám lépe než před deseti lety a mám obrovskou chuť do života. 

Čtenářka Vendula

Autor: kac, Kema