Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zhubla 115 kilo kvůli jediné fotografii, dcerka je na ni pyšná

21. května 2012 | 15:03

Ponížená a znechucená sama sebou. Tak se cítila mladá maminka, když uviděla fotku ze zábavního parku, který s rodinou navštívila. Becky Edwards už byla natolik obézní, že se doslova zasekla v jednom z autíček. Trapná situace jí však konečně pomohla zhubnout.

"Byl to nejtrapnější den mého života. Všichni na mě zírali. Lidé se smáli a ukazovali si na mě," vzpomíná třicetiletá Becky z anglického Cannocku na den, který pro ni byl přelomovým.

Tahle nepříjemná nehoda byla takovým štěstím v neštěstí. Mladou obézní maminku totiž doslova "nakopla" k tomu, aby úplně změnila způsob svého stravování.

"Svým způsobem jsem ráda, že se mi to stalo. I když to bylo hrozně ponižující. Bez toho bych ale asi nikdy nedokázala se svou nadváhou něco udělat," přiznala se Becky.

Už po narození dcery Lilly si Becky uvědomila, že má opravdu velký problém. Zkoušela různé diety, bohužel bezúspěšně.
Autor: profimedia.cz

Ta skutečně dokázala téměř "nemožné". Z původních 210 kilo shodila neuvěřitelných 115 kilogramů. Není divu, že se teď se cítí jak znovuzrozená.

Zákeřné slevy

Vše začalo, když se Becky osamostatnila. Přestala jíst domácí stravu, obědvala a večeřela jen v rychlém občerstvení.

"Dělám v supermarketu a tak jsem svou zaměstnaneckou slevovou kartu  denně využívala k výhodnému nákupu chipsů, čokolády a smetanových dortů," říká Becky a dodává: "Pracovala jsem na směny a cestou domů z práce jsem se pokaždé zastavila na hranolky."

Váha se jí vymkla z rukou

Denně spořádala tři sáčky bramborových lupínků, dvě čokoládové tyčinky, sendviče, pizzu, párky v rohlíky, slané masové taštičky. Když se pak seznámila s nastávajícím mužem Garym a porodila dceru Lilly, vymkla se váha úplně její kontrole.

"Po porodu dcery jsem si uvědomila, že mám problém. Vyzkoušela jsem všechno možné. Marně. Smířila jsem se tedy s tím, jak vypadám. Špeky jsem ukrývala v neforemném oblečení. Velké zrcadlo jsem vyhodila," vzpomíná Becky.

Teď je Becky Edwards o 115 kilogramů lehčí a mnohem šťastnější.
Autor: profimedia.cz

"Budíček", který potřebovala

Vše změnil až jeden "obyčejný" den, strávený s rodinou v zábavním parku. "Lilly v té době byly tři roky a chtěla vyzkoušet úplně všechno. Snažila jsem se vymluvit, ale ona na to autíčko strašně moc chtěla. A já jí nemohla vidět smutnou," vzpomíná na ten den Becky.

Nadšená Lilly si jízdu užila. Maminka už o něco méně. Volant se jí totiž celou dobu nepříjemně zarýval do břicha. To hlavní však teprve mělo přijít. "Když jizda skončila, chtěla jsem vstát, ale zjistila jsem, že jsem se zasekla. Lilly už byla venku a volala na mě: 'Pojď mami, rychle.' Chtěla jít na další atrakce. Nechápala, co se stalo. Bylo mi tak trapně. Největší obavy jsem měla z toho, že budou muset zavolat hasiče, aby mě vyprostili," dodává.

Teď je Becky Edwards o 115 kilogramů lehčí a mnohem šťastnější.
Autor: profimedia.cz
Všechno zlé je pro něco dobré

I když se po návratu domů Becky pokusila celou situaci převést v žert, ve skrytu duše trpěla. "Zamkla jsem se v koupelně a brečela. Byla jsem na sebe opravdu naštvaná. Nechápala jsem, jak jsem to vůbec mohla nechat dojít až sem," vzpomíná.

Becky kvůli své obrovské nadváze nemohla popadnout dech, hrozil jí srdeční infarkt. Až teď si ale uvědomila, že její špatný vztah k jídlu může mít fatální důsledky pro její zdraví. A rozhodla se to změnit.

Skončilo to happy endem

Začala navštěvovat kurz hubnutí, získala podporu od dalších dietářů. A kila šla najednou dolů. "Můžete jíst, co chcete, ale musíte změnit, způsob přípravy. Nepoužívám olej, všechno nasucho griluju," prozradila.

"Před pár týdny jsme byli v zábavním parku a já jsem s dětmi šla na všechny atrakce. Lilly mi pak druhý den řekla: 'Bývala jsi tlustá, mami, ale teď už nejsi!' Byla jsem na sebe tak pyšná," dodává Becky.

Autor: lena, INT