Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Šokující! Dvojčata se dělí o manžela. Za ženu má i jejich sestřenici!

3. května 2012 | 09:22

Se svými třemi ženami má celkem 24 dětí. Blízké příbuzenské vztahy jim naprosto vyhovují. Nepáchají ani trestný čin, jsou totiž Mormoni. A proutník Joe Darger (43) toho patřičně využívá.

Představte si, že byste se o svého manžela měla dělit ještě s jinými ženami. A dobrovolně! Jedna z nich by navíc byla vlastní sestra a druhá sestřenice.  

Tak pěkně to má zařízené majitel stavební společnosti Joe Darger z amerického Utahu. Nedopouští se však trestného činu polygamie.

Je totiž Mormon, u nichž je mnohoženství běžné a v tomto americkém státě je mormonské církevní manželství tolerované. Že však pojal za manželky sestry, k tomu dvojčata, je i zde neobvyklé.

Chtěly stejného muže a mají ho

Joe své ženy miluje a ony milují jeho. Žárlivost je pro ně nesmysl.
Autor: profimedia.cz
Vicki (42), jedna z dvojčat, se za Joa provdala už v roce 1990. O deset let později si vzal za ženu i sestru Valerii (42). “To že už Joe měl za manželku Vicki, mě nijak nevadilo. Bylo to pro mě znamení, že bude dobrým mužem i pro mě,” říká Valerie.

Prý už jako náctileté měly na kluky stejný vkus a tehdy si prý i říkaly, že by bylo skvělé provdat se za stejného muže. No, tak přání se jim nakonec splnilo.

“Je mi jasné, že mnohým lidem to bude připadat podivné, když se jako sestry dělíme o muže. My to ale chápeme tak, že pokud ve všem vyhovuje jedné z nás, tak bude spokojená i ta druhá,” doplňuje Vicki.

Randil se dvěma, obě si vzal

Proutník Joe už v osmnácti randil zároveň s Vicki a s její sestřenicí Alinou (43). Byly nejen příbuzné, ale i velké kamarádky, tak neměly problém. “Líbily se mi obě a říkal jsem si, že se vztah s jednou z nich časem vyvine,” přibližuje Joe.

Joe Darger je hodně vysmátý a ví proč. Užívá si se třemi ženami.
Autor: profimedia.cz
Vyvinul se ale s oběma. Pojal je proto společně za své ženy při mormonské obřadu. Legální manželkou se ale následující den stala pouze Alina, kterou si vzal oficiálně i na úřadě Spojených států. Odsvědčila jim to Vicki.

“Náš svazek je neobvyklý i pro naší komunitu, protože většinou muž žije v monogamii, a až když má s ženou pevný vztah, může zkusit do rodiny vzít další manželku,” vysvětluje Vicki. O tom, že běžně nejsou manželky i jinak spřízněné se však nezmiňuje.

Co je dobré pro sestru, je dobré pro mě

S Valerií se tedy Joe sblížil až o deset let později, bylo to po jejím těžkém rozvodu. Byla jednou z šesti žen staršího muže, z nějž se časem vyklubal gambler a násilník.

Svatba Joea s třetí ženou Valerií v roce 2000. První dvě manželky nemohly chybět.
Autor: profimedia.cz
Když zoufalá se svými pěti dětmi trávila jeden večer u sestry doma, najednou prý pocítila k Joeovi vzplanutí.  

“Velmi mě přitahovala, ale fakt, že je Vicki sestra, mě přeci jen odrazoval,” vzpomíná Joe. “Mají úplně stejné vystupování a podobnou povahu, což je skvělé. Proto, když mi Vicki dala požehnání, šel jsem do toho.”

Co na to však třetí, tedy vlastně první z manželek? “Byla jsem naprosto nadšená, že Val doplní naší rodinu. Mám ji moc ráda a chci, aby byla šťastná, jak jen může být. Tak proč ne s námi,” doplňuje Alina.

S ní tedy přišlo do rodiny Joa Dargera dalších pět dětí. Sám jich celkem s manželkami zplodil 19. Každá z žen má svou vlastní ložnici a všechny tři prý statný Joe každý večer navštíví.

Autor: INT, bak, Klena