Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Umírající dívce (13) se splnil sen, přišla za ní její nejoblíbenější zpěvačka

10. února 2012 | 12:55

Nikdy nepozná, jaké je to být matkou, nikdy nepůjde na diskotéku s kamarády. Kvůli vážné genetické poruše totiž stárne desetkrát rychleji než jiní lidé. Alespoň jeden sen se však Haně Hwang (13) splnil. V nemocnici jí navštívila zpěvačka Selena Gomez.

"Já nejsem královna krásy. Jsem to prostě krásná já. I ty máš plné právo na krásný život," zní slova Haniny nejoblíbenější písničky, která nemocné dívence podle jejích slov "dávala sílu 'přežít' všechny ty terapie".

Třináctiletá Hana proto vždy snila o setkání se zpěvačkou oblíbené "Love You Like A Love Song" a její sen se konečně stal skutečností. Zpěvačka Selena Gomez ji navštívila v dětské nemocnici v Los Angeles, kde dívka "čeká na smrt".

Hana totiž trpí syndromem předčasného stárnutí. Fatální genetickou poruchou zvanou progerie, vzácným genetickým onemocněním, které způsobuje, že děti stárnou osm až desetkrát rychleji než průměrný člověk. Nedožívají se tak obvykle více než třinácti let.

Třináctiletá Hana Hwang má organismus stoleté ženy
Autor: YouTube

"Byla jsem v šoku, když jsem uviděla Selenu stát ve dveřích mého nemocničního pokoje. Nemohla jsem ze sebe vydat hlásku. Bála jsem se, že štěstím začnu plakat a budu vypadat jako "malé dítě," svěřila se statečná dívenka své ošetřující lékařce.

Jako poděkování za návštěvu teď Hana Seleně vlastnoručně vyrobila náramek a nahrála emotivní video, v němž jí děkuje za to, že si na ní udělala čas a vysvětluje, proč je pro ní zpěvačka tak důležitá.

Video bylo zveřejněno na YouTube kanálu dětské nemocnice v Los Angeles. Během pár dnů má už neuvěřitelných 1,5 milionu zobrazení.

Pravděpodobnost, že se dívenka dožije plnoletosti, je mizivá. Děti s progerií totiž téměř výlučně umírají na srdeční choroby ve věku mezi osmým a dvacátým rokem. Obvykle je také trápí vysoký krevní tlak, často je postihuje mozková mrtvice.

Autor: lena, INT