Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Seriál Blesk.cz: Přiber, nebo nebude svatba! Modelka překonala anorexii, aby se vdala

21. října 2011 | 05:34

Většina nevěst před svým velkým dnem do svatebních šatů hubne. Bývalá modelka Kate (31) měla opačný cíl. Přítel ji postavil před ultimátum: Zvládni svou anorexii a přiber 20 kilo, nebo svatba nebude! Jako motivaci jí dokonce koupil o dvě čísla větší svatební šaty. A tak pro Kate začal tuhý boj.

Kate, která se živila jako modelka, s anorexií bojovala už od dob dospívání, kdy její tehdejší přítel prohlásil, že pokud ztloustne, rozejde se s ní. Přestala téměř jíst a i to málo, co zkonzumovala, vypudila z těla zvracením nebo laxativy.

V nejhorší fázi v roce 1999 vážila dokonce jen 25 kg a přežívala jen o pár mentolových bonbónech denně. Několikrát skončila v nemocnici a lékaři ji varovali, že její zdevastovaný organismus jí nikdy neumožní mít děti.

Pak se ale Kate roku 2005 zamilovala do hasiče Barryho a ten ji postavil před jasné ultimátum: Buď přibereš, nebo nebude svatba. Takže narozdíl od většiny nevěst, které se před svatbou trápí hlady, Kate začala pořádně jíst a pracovat na tom, aby nabrala váhu.

Barry koupil své milé svatební šaty, které byly o dvě konfekční čísla větší, než její běžné oblečení. Stanovil, že do roku musí mít o dvacet kilo víc a dostat se tak na zdravou váhu 54 kg. Kdyby Kate dohodu nedodržela, žádá svatba by se nekonala. A to byla pro Kate dostatečná motivace.

"Anorexie ovládala můj život deset let. Ale pak jsem potkala Barryho a to mi dalo důvod, proč žít," vysvětluje Kate. "Matka se sestrou přinesly svatební šaty, které Barry koupil. Visely na mě jak na věšáku, ale já si představovala sebe samu jako zdravím zářící nevěstu, kterou jsem byla odhodlaná se stát," vypráví.

Bývalá modelka Kate překonala anorexii, aby se mohla vdát za Barryho Punchera
Autor: Profimedia

Kate začala jíst tři porce denně a naordinovala si do jídelníčku červené maso, aby dokázala splnit slib. Když došlo na měření, Kate dokonce překonala hranici, kterou jí Barry stanovil. Jejím šatům musela švadlena dokonce popustit pas! A tak se v červnu 2009 konala pohádková svatba.

Kate si svou váhu udržela a naštěstí se jí vrátilo i ztracené zdraví a podařilo se jí otěhotnět. Dnes je jejich dceři Jessice deset měsíců a zdá se, že Kate je z bludného kruhu anorexie dočista venku. "Musím být zdravá pro svou dceru. Ona je můj sen, který se stal skutečností."

Ptejte se na otázky související s anorexií, poruchami příjmu potravy a výživou obecně. V úterý v 11 hodin vám na ně odpoví výživový odborník RNDr. Petr Fořt.

Autor: zuf