Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zhubla 50 kilo za devět měsíců, pomohl trapas při nehodě

14. září 2011 | 13:14

Nadváha jí trápila, láska k jídlu však byla silnější. Zhubnout jí donutil až trapný zážitek při autonehodě. Zaklínila se v autě. A to byl ten osudový okamžik, kdy se Bryony Sutherland (31) rozhodla zhubnout. Nyní je o 50 kilo lehčí a chce hubnout dál.

Když se Bryony Sutherland z Velké Británie probudila v nemocnici po vážné autonehodě, zasáhla ji hned další krutá rána. Doneslo se jí, že jí muselo vyprošťovat osm hasičů, aby ji vůbec z nabouraného auta dostali. Vážila totiž 133 kilogramů.

To byl přesně ten impuls, který potřebovala, aby konečně zhubla. „Běžně jsem si dávala dvojnásobné porce jídla a mezi tím jsem dokázala denně zbaštit tři pytlíky chipsů a dvě balení sušenek,“ přiznává nyní zahanbeně.

Okamžitě nasadila drastickou dietu

Bryony Sutherland ukazuje jaké kalhoty nosila před 50 kily.
Autor: profimedia.cz
Po návratu z nemocnice se tedy Bryony hned vrhla na přísnou Cambridgeskou dietu. „První tři měsíce jsem pila proteinové koktejly, a jedla jejich polévky – vlastně to byla jen tekutá strava. Bylo to kruté, ale manžel mě podporoval, tak jsem to zvládla,“ svěřila se. Za devět měsíců tak postupně shodila skoro 50 kilo.

Nehoda jí navíc pomohla k celkové osobní proměně. “Teď se chci o sebe o hodně víc starat. Vím, že si na sebe musím udělat čas. Tehdy jsem vlastně jela na charitativní prezentaci vzdálenou jen 20 kilometrů, ale neodhadla jsem, nakolik jsem unavená,” vzpomíná.

Ztratila proto kontrolu nad řízením a vzbudila se až v nemocnici se zlomenou pánví a kyčlí. “To mě ale nezdrtilo tolik jako zpráva, že mě kvůli váze nemohli z rozbitého auta dostat,” objasňuje své životní rozhodnutí.

Po zhubnutí chce miminko

Také od policie se později dozvěděla, že právě kvůli jejímu objemu trvalo její vyproštění z auta nekonečně dlouho. “Do té doby mi nedošlo, že jsem na tom tak špatně.

Bryony Sutherland na své svatbě s manželem Marcusem, kdy byl na čas hubenější
Autor: profimedia.cz
Nikdy jsem se nevážila. S tím jak vypadám, jsem neměla problém,” vysvětluje Bryony. I při své váze si našla životní lásku, manžela Marcuse. “Vždy jsem byla při těle, a přestože jsem držela řadu diet a zkusila i různé pilulky a hubnoucí náplasti, ale co jsem zhubla, jsem vždy rychle nabrala zpět. Shodit kila se mi opravdu podařilo jen kvůli svatbě, ale ani to nevydrželo dlouho,” objasňuje mladá Angličanka.

Bryony v hubnutí pokračuje, chce se dostat aspoň na 70 kilo. “S manželem chceme také konečně založit rodinu a při mé původní váze by to podle lékařů nešlo. Takže náš další plán je miminko,” dodává šťastná Bryony.

Staňte se našimi přáteli na Facebooku.

Autor: Kbak, INT