Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nejtlustší matka světa: Krmí mě moje dcera

8. července 2011 | 06:00

O jejím rozhodnutí splnit si bizarní sen jsme už psaly. Donna Simpson se chce dostat do Guinnessovy knihy rekordů coby nejtlustší žena světa. Nyní jí k dosažení mety nejvíc pomáhá čtyřletá dcera Jacqueline. Mamince nosí jídlo až pod nos, aby nemusela vydávat zbytečnou energii.

Svůj zápis v Guinessově knize rekordů už Donna Simpson (43) z amerického New Jersey jeden má. Dostala se tam před čtyřmi lety jako nejtlustší matka, která porodila zdravé dítě. Dceru Jacqueline dostalo ven císařským řezem 30 lékařů, protože porod byl vysoce rizikový.

Nyní se Donna právě díky své čtyřleté dcerce stále více přibližuje svému snu být nejtlustší ženou světa. Malá Jacqueline se totiž stala její hlavní „krmičkou“, tedy důležitým člověkem, který této dobrovolně tloustnoucí ženě nosí z lednice lahůdky, aby nemusela vynaložit sebemenší pohyb a tím zbytečnou energii. Každý den díky ní takto do sebe Donna nasouká potřebné minimum 15 000 kalorií.

Donedávna tuto důležitou funkci zastával Donny partner a otec dcerky Philippe Gouamba, který ale rodinu opustil. Měl totiž problém ji uživit. Nyní Donna proto váží už 318 kilo, zatímco loni měla "pouhých" 286 kilogramů. Má ovšem ještě co dohánět, protože jejím snem je dosáhnout rekordních 458 kilogramů.

Nebýt dcery, už to vzdala

Donna se teď tedy sama musí postarat i o své dvě děti, ale spíš je to naopak. Synovi Devinovi je už šestnáct a je velmi samostatný a teprve čtyřletá dcera je maminky pravá ruka. „Každý mi říká, že svým dětem dávám špatný stravovací příklad, ale nevědí, jak moc se mýlí. Svou dceru miluji a tak jí krmím tím, co je pro ni dobré. Má ráda hlavně saláty a navíc miluje sport, který jí dopřávám,“ svěřila se monstrózní matka.

„Je to můj malý anděl, kdybych ji neměla, už bych tento svůj sen musela vzdát,“ dodává. Proto se také porozhlíží po novém partnerovi, který by za dcerku takovouto důležitou funkci zastal. „Musí být hezký a štíhlý a nejméně o deset let mladší než já,“ netají se Donna svými nároky. A taky by určitě měl být dobře finančně zabezpečený, aby ji uživil.

Žena, která nyní kvůli své váze trpí vysokým krevním tlakem, srdeční chorobou a cukrovkou, přesto za jídlo utrácí týdně 500 liber. Vydělává si na něj díky svým internetovým stránkám, kde si její fanoušci platí za to, aby se koukali, jak se cpe. Přihlášeno jich má přibližně 7.000 a tak si přivydělá okolo 60.000 liber za rok!

Ztloustla kvůli muži

Tloustnout Donna začala hned na prahu dospělosti. V devatenácti letech potkala svého prvního muže. Byl kuchař a tak své vyvolené nosil v noci domů čerstvé zbytky z restaurace. „Ještě ve tři ráno jsme klidně byli vzhůru a jedli spolu ty hromady skvělého jídla, jako steaky a šťouchané brambory s máslem. Tak jsem rychle začala přibývat na váze,“ vzpomíná. Jejímu manželovi se to ale líbilo a tak neměla důvod s tím přestat. „Říkal mi, že silnější, jsem víc sexy a já se také tak cítila šťastnější,“ dodává.

V 27 letech už Donna vážila 158 kilo a čekala první dítě. Protože se její manželství záhy rozpadlo, zaháněla svůj žal ještě víc jídlem. Když v 31 letech měla už 273 kilo, pokusila se s tím něco dělat. Za půl roku shodila třicet kilo a chtěla podstoupit bandáž žaludku. Ale těsně před operací po stejném zákroku zemřela její kamarádka. „To pro mě bylo varování. Řekla jsem si, že mi to za to nestojí, že jsem vlastně spokojená taková, jaká jsem,“ říká.

Pak našla webové stránky, které oslavují takto obézní ženy, a když na nich uvedla své proporce, byla najednou zaplavená obdivnými e-maily od mužů. „Dokonce mi poštou posílali proteinové nápoje, abych ještě víc přibrala.“  Tak se zrodil její bizarní nápad: „Budu nejtlustší a nejkrásnější žena světa!“

Autor: INT, bak